Hírek

2013.03.28. 21:41

Folytatódnak az ellenőrzések a dohányzás kapcsán

Az ellenőrzések azt mutatják, hogy a lakosság döntő része pozitívan áll a nemdohányzók védelméről hozott törvényhez.

Tribolt Lajos

Viszonylag kevés alkalommal kellett intézkedni. Az országosan összehangolt vizsgálatok két héten át, február 18-tól március 4-ig zajlottak.  Az országos akcióellenőrzés elsődleges célja a szabálytalanságok megelőzése az egészségmegőrzés és legfőképpen a szív- és érrendszeri, valamint a légzőszervi betegségek megelőzése, nem pedig a bírságolás volt.

Tavaly a megyében 2605 ellenőrzést végeztek. A lakosság jól fogadta ezeket, s tapasztalatok is jók voltak. Mindössze 31 esetben kellett  intézkedni.

2013 elején  a megyében 154 egységet kerestek fel az ellenőrök, de csupán egy alkalommal vált szükségessé egészségvédelmi bírság kiszabása, két önkormányzatot írásban figyelmeztettek a jelölésekre.  Az idei  akcióellenőrzés során Fejér megyében 292 ellenőrzést folytattak le. Egy esetben vált szükségessé kisebb súlyú jelölési hiba miatt intézkedés. Pásztor László főorvos, a kormányhivatal népegészségügyi szervezetétől elmondta, a járási hivatalokhoz tartozó szervezeteik folyamatosan végeznek az év során ellenőrzéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!