Hírek

2013.03.08. 12:52

Izsó Veronika hazaérkezett műtétje után!

Fejér megye - Izsó Veronika korán született, a kislány agyvérzést kapott és mozgáskorlátozottá vált. Olvasóink segítettek, így január 8-án megoperálhatták a St. Louis-i gyermekkórházban.

Tihanyi Tamás

Az operáció szerencsére nagyszerűen sikerült, s az utókezeléseket követően Veronika boldog szüleivel nemrégiben hazaérkezett az Egyesült Államokból.

- Ismételten köszönjük a támogatást és a segítséget a kedves olvasóknak, mindenkinek, akik gondoltak ránk -  mondta az FMH-nak  most már megnyugodva  Izsó László. Majd így folytatta:
-  Ezek értéke felbecsülhetetlen, és nem kevesebb, mint a lányunk új élete! Még hosszú út és sok feladat áll előttünk, hogy megerősítsük Verát, mert most még az izmai nagyon gyengék, hiszen  nyolc  esztendeig  nem dolgoztak. De van előttünk egy fontos cél, amely  elérhetővé vált: a majdnem független, segédeszközök nélküli járás. Már most többet elért Vera, mint amit álmodni mertünk a műtét előtt.  Biztos vagyok benne, hogy az életünk teljesen megváltozik, és könnyebb lesz, még a sok terápia és sport mellett is. Amit örömmel és kitartással vállalunk.

Óriási változás állt be Izsó Veronika életében (Fotó: a család)

Az édesapa beszámolt a részletekről.  Vera  izmainak a feszessége teljesen eltűnt, most már  tudja irányítani őket. Nem úgy mozog, mint egy robot, hanem sokkal finomabb mozdulatokra képes, mint régebben.  Nem keresztezi a lábait, a térdeit, de még ha el is indul abba az irányba, képes azt korrigálni, ami a műtét előtt nem ment neki, vagy ha igen, akkor is csak nagy nehézségek és hosszú percek árán.  A  csípőrögzítőre, amiben az operációig aludt, már nincs szüksége.   Jelenleg térd- és bokarögzítőben alszik, hogy a műtétek eredményességét maximalizálni lehessen, de egy év múlva minden bizonnyal végre segédeszköz nélkül aludhat.

- Amint látható,  ezek már hatalmas változások... - folytatta Izsó László. -  Ezek mellett sok-sok apró, a külső szemlélő számára valószínűleg észrevehetetlen változásokat is látunk nap, mint nap.   El sem mondható, hogy  mennyit jelent ez nyolc  év után!  Kérem, továbbítsák köszönetünket minden érintettnek, munkatársnak, olvasónak.   A Vera gyógyulása érdekében létrehozott Vidám Oroszlán Izsó Veronikáért (www.vidamoroszlan.hu) elnevezésű   alapítvány  tovább él, hiszen ezzel a műtéttel nem a végső célt értük el, ez csak az első állomás, amit még sok munkának és terápiának kell követnie. Ezek egy része továbbra is fizetős, illetve sok minden más speciális felszerelés kell még, ezért továbbra is szívesen fogadjuk az adományokat. Biztos vagyok abban, hogy ez az év további sikereket hoz majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!