Hírek

2013.03.13. 18:47

Lakossági fórumon a kamionokról

Székesfehérvár - Az Akácfa utcából kitiltott kamionok a Sárkeresztúri, Hársfa, Diófa utcákat mégiscsak használják panaszkodott számos lakó a szerda esti lakossági fórumon.

Házi Péter

A találkozón Mészáros Attila képviselő és Cser-Palkovics András polgármester vázolta az idei terveket. A körzeti képviselő elmondta, a Széchenyi úton folytatják a vízelvezetés megoldását, a Szőlő utcában felújítják a régi kőkeresztet, megvizsgálják, mennyiből lehet kiépíteni a Sárkeresztúri úton még hiányzó járdaszakaszokat, valamint az út melletti kerékpárút bizonyos szakaszán hiányzó világítást.

A fórum felszólalói különösen a tűzgyújtási tilalmat, valamint a nagy kamionforgalmat kifogásolták (Fotó: Házi Péter)

A megjelent lakók két nagy problémát vetettek fel, amiben gyakorlatilag minden felszólaló egyetértett. Az egyik, hogy miért kellett tűzgyújtási tilalmat bevezetni. Többen megfogalmazták, az önkormányzat legalább kijelölhetne egy bizonyos időszakot, amikor az avar, de különösen a nagy, nem kötegelhető ágak elégetésére lehetőséget ad. A másik a kamionforgalom problémája volt. Tavaly az Akácfa utcából teljesen kitiltották a kamionforgalmat, ám a lakók elmondása szerint a Sárkeresztúri, Hársfa, Diófa utcákban most igencsak megnőtt a teherforgalom.

A Hosszúsétatéri rendőrállomásnak örülnek a lakók, a focipályáról például most már bátran hazamennek ezen az útvonalon a gyerekek. Ugyanakkor volt kérés arra, hogy a vasút alatti gyalogos aluljárót jobban világítsák ki. A válaszokra visszatérünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!