Hírek

2013.04.15. 17:05

VOSZ-közgyűlés - Félidős értékelés, áthallásokkal

Székesfehérvár - Hétfőn tartotta közgyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége - (VOSZ) Fejér megyei Szervezete.

Klecska Ernő

Olyan neves vendégek érkeztek, mint Gaskó István és Tonk Emil. A VOSZ  idén sem számít kedvező gazdasági fejleményekre - mondta el Varga István, a VOSZ Fejér megyei elnöke. A szervezet a továbbiakban is partnere lesz a kormánynak, de úgy gondolja hogy a közfoglalkoztatás csak átmeneti megoldás lehet, fel kell gyorsítani az uniós források felhasználását, létre kell hozni  a korábban beígért állami tőkealapokat.

Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója és Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke - együttműködésre vannak ítélve (Fotó: Koppán Viktor)

E mellett  csökkenteni kell az adók számát és a hazai munkahelyek közel kétharmadát adó kis- és középvállalkozásokat (kkv) nyomorító adminisztrációt - mondta el szinte egyöntetűen Varga István és Perlusz László, a VOSZ ügyvezető igazgatója. Ennél sarkosabban fogalmazott Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke, aki szerint  ha  a gazdasági növekedés nem jön össze,  s nem teremti meg a béremelések  fedezetét, újra elő kell venni a nemrég módosított Munka Törvénykönyve ügyét. A szakszervezeti vezető szerint a kkv-k nemcsak a szakszervezetek számára  jelentenek szűz területet, de a vállalkozói szervezeteknek is.

A tegnapi tudással a jövőben nem lehet eredményeket elérni - hangsúlyozta a rendezvényen Tonk Emil, a Magyar Marketing Szövetség ügyvezető alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!