Hírek

2013.10.16. 18:37

Ünnep a 130 éves Árpád Szakképző Iskolában

Székesfehérvár – Szeptember 2-án kezdődött a 130. tanév az Árpád Szakképző Iskolában. Az évforduló alkalmából programsorozat indult szerdán.

Tribolt Lajos

Az első napon az iskolai diákönkormányzat által szervezett diákprogramok kezdődtek. A tanulók közreműködésével szervezett programokon lehetőség volt sport és kulturális vetélkedőkön, versenyeken való részvételre. A nap érdekessége, hogy az egykori Videoton FC 1984-85-ös UEFA Kupa meneteléséről Disztl László tartott élménybeszámolót. Meglepetésként ott volt két mai focista is, Szolnoki Roland és Kovács István. A lányok mintha jobban örültek volna nekik, mint a fiúk. A videotonosok dedikált és sima labdákat ajándékoztak az iskolának.

Ezt követően ÖKO divatbemutatót rendeztek. A ruhákat újrahasznosított anyagokból a tanulók készítették. Külön csoportban versenyeztek az általános iskolások és a középiskolások. A ruhák színességével különösen a kicsik tűntek ki. Sőt, manökennek is profinak bizonyultak. A napot ünnepi koszorúzások zárták, kezdésként a Városi Ipariskola egykori épületénél, a mai Hiemer-ház Oskola utcai falán elhelyezett emléktáblánál.

A programsorozat csütörtökön reggel 8 órakor folytatódik. A belvárosi Ady Endre utca 17. alatti Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolától indul a második FUT A SULI program. A versenyzők kijelölt útvonalon az Árpádig futnak (emiatt néhány helyen ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani). Ezt követően a MATASZ közreműködésével honvédelmi bemutatót tartanak az iskola udvarán. A 12-kor tartandó ünnepi megnyitóval köszöntik a megjelent vendégeket, emlékeznek az iskola 130 évére, majd a szakmai programok keretében villamosipari szakmatörténeti kiállítás nyílik.

A pénteki napon szakmai előadásokat hallgathatnak a jelenlévők, érdekességként említhetjük Svehlik Csaba futurisztikus előadását: Így fogunk közlekedni 30 év múlva címmel. Lesznek villamosipari szakmai előadások Székesfehérvár villamosításának 110. évfordulójára is.

Egy sor külföldi résztvevővel október 21-én, hétfőn Hairdresser Open 2013 Nemzetközi Fodrászverseny kezdődik 9-kor. Az európai iskolák képviselőin, versenyzőin, felkészítő tanárain kívül neves vendégek teszik tiszteletüket. A magyar zsűri tagjai Nagy Bozsoky Judit és Sarkadi Lívia lesznek. A zsűriben egyébként Románia, Csehország, Szlovákia és Ausztria is képviselteti magát

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!