Hírek

2014.03.08. 09:08

Dorka egy mesés karrier útján

Székesfehérvár – Még csak tizenöt éves, de már Milánóban, Párizsban modellkedik Sajtos Dorka, aki előtt fényes karrier áll.

Házi Péter

– A családom, a barátaim mondogatták, modellkednem kéne. Tavaly nyáron döntöttem, megpróbálom – mondja a világosbarna hajú szépség, aki Matkovich Zsuzsa segítségével Párizsban is megmutathatta szépségét, rátermettségét ebben a sok lemondást is kívánó hivatásban.


Dorka nemrégiben Párizsban mutathatta meg szépségét (FOTÓ: MATKOVICH ZSUZSA)



– Modelljeink zömét úgy fedeztük fel, hogy mi szólítottuk le őket egy bevásárlóközpontban, az utcán, strandon. Dorkát édesanyja hozta el. Azonnal láttuk, testfelépítése és paraméterei a nemzetközi elvárásoknak megfelelnek. De ember feletti küzdelemre van szükség az anyaügynökség, a modell részéről, hogy a nemzetközi modellvilág ajtói megnyíljanak és lehetőséget kapjunk a megmérettetésre – teszi hozzá Zsuzsa, aki megtett mindent, hogy Dorkának fiatal kora és tapasztalatlansága ellenére portfóliója születhessen. A külcsínnel egyenértékűen fontos a mentális felkészültség: – Tudtuk jól, 15 évesen, szinte gyerekként kell egy ismeretlen közegben, egyedül és néha megoldhatatlannak tűnő feladatokat abszolválni. Meggyőztünk egy neves milánói ügynökséget, Dorkának adjanak esélyt. És elkezdődött a mese: a portfólió elkészítésétől számított két hónap után Dorka Milánóban találta magát, négy hét múlva Párizsban is lehetőséget kapott, hogy elindulhasson egy sikeres karrier felé, keveseknek adatik ez meg. A munkáját tökéletesen végezte, így Milánóban dolgozik egy divatcég modelljeként.

– A családot, barátokat nehéz volt otthon hagyni, a tanulással kapcsolatban is voltak kérdéseim. Segítség volt, hogy Zsuzsa az első utamra elkísért. Most magántanuló vagyok, a skype-pal a honvágy is enyhíthető, a családommal naponta tudok beszélni – mondja Dorka, aki állatorvos vagy biológus szeretne lenni. De addig Londonban, az USA–ban szeretné kipróbálni magát. Kedvenc magyar vizslája pedig mindenhová elkíséri!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!