Hírek

2014.03.10. 10:58

Székesfehérváron épít gyógyszergyárat a dél-koreai Wooshin Medics

Székesfehérvár - Újabb ágazat erősíti a várost azzal, hogy itt építi meg gyárát a Wooshin gyógyszeripari és gyógyászati termékeket forgalmazó cég.

 

Szíjjártó Péter államtitkár és Cser-Palkovics András polgármester a koreai Wooshin Medics cég elnökével, Nam Tacksoo-val beszélget (Fotó: Tósoki Attila)

Több országot is megnéztek a dél-koreai beruházók, végül Magyarországot választották termelési és kutatás-fejlesztési tevékenységük európai bázisává. Az Alba Ipari Zónában vásárolt területen még idén megkezdik az építést. A mintegy 1,8 milliárdos befektetéssel megépülő gyárban várhatóan 50 főnek biztosítanak majd munkát.

A mintegy 1,8 milliárdos befektetésről a Parlamentben tegnap tartottak sajtótájékoztatót, melyen ott volt Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás, honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője is.

A Wooshin Medics első európai irodáját még tavaly nyitotta a fővárosban és hétfőn délelőtt a Parlamentben jelentették be az új fehérvári gyár építését. A cég kilencezer négyzetméteres területet vásárolt meg az Alba Ipari Zónában, ahol a tervek szerint augusztusban kezdik el a 3500 négyzetméteres üzem építését.

Tacksoo Nam, a koreai Wooshin Medics cég elnöke ( Fotó: Tósoki Attila )

Fontos mérföldkő Székesfehérvár életében ez a beruházás. A koreai gyógyszeripari cég befektetésének köszönhetően most egy olyan iparág érkezik Székesfehérvárra, amely nagyon innovatív, és eddig nem volt jelen a város gazdasági életében. Annak a több mint 50 családnak a nevében is szeretnék köszönetet mondani, akik majd munkahelyet találnak önöknél és köszönöm a kormánynak, hogy segíti a Székesfehérvár gazdaságát erősítő fejlesztéseket emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Szjjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár a magyar külgazdasági stratégiáról beszélt, amelynek keretében a kormány felismerve a régiók gazdasági erejének változásait bevezette a keleti nyitást .

A Wooshin Medics gyógyszeripari vállalatot az elnök, Nam Tacksoo mutatta be. Mint mondta: Huszonkét éves múlttal rendelkezik a vállalatunk és 2-3 éve döntöttünk úgy, hogy saját termelési bázist létesítünk Európában. Székesfehérvári új gyárunkban olyan termékek készülnek majd filmtabletták, gyógyszertapaszok , amelyek 90 százalékban exportra mennek. Az épület 3000 négyzetméteres és kétszintes lesz, itt első ütemben 50 munkahelyet teremtünk és a gyáron belül egy kutató-fejlesztő labort is létrehozunk fogalmazott az elnök, majd hozzátette: Mindez mutatja, hogy hiszünk Magyarország jelenében és jövőjében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!