Hírek

2014.08.25. 12:25

Összefogtak a szülők, óvónők: nyitásra minden tiszta lesz

Székesfehérvár - Az apukák a hétvégén összeszerelték a bútorokat, most pedig az anyukák és az óvoda munkatársai dolgoznak gőzerővel, hogy szeptember 1-én az ovisok újra csatateret csinálhassanak a negyven év után felújított oviból.

Házi Péter

Tavaly decemberben több helyen is leomlott az 1887-ben, a felsővárosi lakosok közadakozásából épített Felsővárosi óvoda homlokzatának vakolata, így az ovisok egy ideig az oldalajtón jutottak be az épületbe.

A felsővárosi ovi külső homlokzatán ugyan még dolgoznak a munkások, ám az új ablakokat, új fűtésrendszert és elektromos vezetékeket kapott épület belsejében Bisztriczné Macz Éva óvodavezető irányításával már az ovi kollektívája, no meg a lelkes szülők sürgölődnek:– Nincs sok, időnk, szeptember 1-ével szeretnénk nyitni, hogy a nyári szünet után az ovisok a megszokott helyükön kezdhessék az évet.

Még ládákban állnak a játékok a felsővárosi ovi Maci csoportjában, hiszen először a portalanítást kell elvégezni. Ressné Farkas Ágnes (középen) vezetésével gőzerővel folyik a rendrakás, hogy aztán hétfőn jöhessenek az ovisok és újra „csatateret" csinálhassanak.

Fotó: Házi Péter

Hétvégén az édesapák segítségével szereltük össze a szekrényeket, bútorokat, most pedig az anyukákon a sor, letakarítjuk a székeket, visszahozzuk az Ybl-óvodából a játékokat, iratokat – mondja az óvodavezető. A fűtésrendszer teljes cseréje miatt a vezetékek sokszor nem a régi, megszokott helyen mennek, így például a Cica csoportban Terike és Zsuzsa néni most azon kísérletezik, hol lehetne kialakítani azt a sarokkuckót, ami eddig a gyermekek kedvenc „búvóhelye" volt.

Nem csak a Felsővárosi Óvoda újult meg a lassan tényleg a „hátunk mögé kerülő" nyáron, felújították például a Kossuth, a Tolnai úti, a Németh László iskola tornatermének tetejét is. A Tóvárosi Általános Iskola hosszú ideje problémát okozó beázását pedig megszüntették azzal, hogy korszerű, motorosan nyitható ablakokat építettek be.

A vízivárosi, püspökkertvárosi, Rákóczi úti, Árpád úti, valamint a Napsugár óvodában a vécéket, mosdókat újították fel, a hosszúsétatéri oviban pedig a már felújított vizesblokkok kaptak új ablakokat. A Tóvárosi iskola előtti, ezer négyzetméteres tér rekonstrukciója még folyamatban van, ha elkészül, az iskola diákjai itt (is) futhatnak majd a tornaórán.

A legnagyobb változás kétségkívül a helyhiánnyal küszködő Maroshegyi óvodában lesz, ahol mintegy százmillió forintból jövőre két, teljesen új csoportszoba készül el.

A felújítás alatt álló szárazréti oviba járó gyerekek szüleit kedden délután fél négyre várják a Régi Csóri út 13. alatti közösségi házba: az óvoda vezetője, Vértes Mónika és Szigli István képviselő ad tájékoztatást a felújítás állásáról, a szülők teendőiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!