Hírek

2014.10.27. 17:35

Egyre jobb a megítélés

Ciklusról ciklusra folyamatosan javul a lakossági elégedettség, az önkormányzati problémaismeret, és a döntéshozói igénymegfelelés a városban - vélik a lakók.

Az Echo Nonprofit Network Helyi Demokrácia Audit programjának kutatásából, melyet az Echo Szociológiai Kutatóintézet végzett el, kiderül: 2010-hez képest mára érezhetően javult a döntéshozói problémaismeret indexe, az igénymegfelelés, a döntéshozatal átláthatósága, a beleszólás lehetősége, de javult a lakossági elégedettség és erősödött a helyi sajtó vélt függetlensége. A tavalyi évhez képest jelentősen nőtt az elégedettség, a problémaismeret, az igénymegfelelés és a sajtó függetlensége, de az átláthatóság és a részvétel szubjektív mutatója romlott - ismertette az eredményeket Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere és Domokos Tamás, az Echo stratégiai igazgatója.

A mostani kutatás október 13-20 között, az Európai Helyi Demokrácia Hete keretein belül készült. A kutatóintézet kérdezőbiztosai 300 véletlenszerűen kiválasztott székesfehérvári, 18 év feletti lakossal készítettek telefonos interjút.

A Helyi Demokrácia Audit összesítő indexei közül három esetében már az ötödik ciklus adatait tudják összesíteni, érdemes ezeket is áttekinteni, azért is, mert az évenkénti adatsorok mutathatnak hirtelen kiugró adatokat, de a négyéves átlagok már ezeket elfedve a trendeket jelzik hangzott el.




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!