Hírek

2015.05.21. 18:52

Új elnököt választott a székesfehérvári Honvédség és Társadalom Baráti Kör

Székesfehérvár - Május 21-én tartotta tisztújító közgyűlését a Honvédség és Társadalom Baráti Kör. Ekkor új elnököt és új elnökséget választottak.

Fejér Megyei Hírlap

A társaság eddigi elnöke, Cser-Palkovics András azért távozott, mert a város polgármestereként nem lehetett vezetője annak a szervezetnek, amelyet Székesfehérvár önkormányzata is támogat. A közgyűlés megválasztotta az új elnökséget, amelynek a tagjai: Karsai Béla, Görög István, Ladányi István, Balassa István, Berkes Sándor, Silye Sándor.

Az új elnökség Karsai Bélát szavazta meg elnöknek, az elnökhelyettes Görög István lett. A közgyűlés végén Cser-Palkovics András elnökként elköszönt a szervezettől, és egyben értékelte az elmúlt 20 év munkáját. Végül Karsai Béla mutatta be az elnökséget, és mondta el első elnöki beszédét.

Karsai Béla az új elnök. Fotó: Molnár Artúr

Este a Vörösmarty Színházban a Fehérvár köszönti katonáit című gálán Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntötte a jelenlévőket, majd kitüntetéseket adtak át. A Sipos Gyula díjat Cser Palkovics András, az eddigi elnök nyújtotta át Jakab Jánosnak, míg a Gyuricza-emlékgyűrűt Kollár Endre és Sárközi József vehette át Szelekovszky Ernőtől, a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetségének elnökétől. Az estet a Ferenc Jóska fújatja a trombitát... című műsor zárta, amelyen közreműködött a Kákics Zenekar (zenekarvezető: Tárnok Ákos), az Alba Regia Táncegyüttes (koreográfus: Majoros Róbert), a Vörösmarty Színház művészei (rendező: Hargitai Iván).

Az Alba Regia táncosai mellett Kozáry Ferenc (j) a műsorban. Fotó: Molnár Artúr


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!