Hírek

2015.11.04. 13:58

A diabétesz olyan, akár egy járvány

Székesfehérvár – A Diabétesz Világnapja alkalmából rendeznek országos konferenciát november 14-én, a Gáz utcai sportcsarnokban.

Sebestyén Lilla

– A cukorbetegség olyan, akár egy járvány. Ma a világon közel 285 millió diabéteszes van, ez a szám 2030-ra 440 millióra fog nőni – mondta el Balsay Miklós diabetológus a szerdán rendezett sajtótájékoztatón, ahol Kovács Ilonával, a Fejér Megyei Cukorbetegek Egyesületének elnökével, Tóth László főorvossal és Östör Annamária egészségügyi sporttanácsnokkal ismertették az Országos Diabetes Világnap kapcsán rendezett konferencia programját.

A szervezők hangsúlyozták: a Gáz utcai sportcsarnokban tartott esemény tíz órától, ingyenesen látogatható és számos orvos – többek között Reiber István, Tóth Jenő, Kerekes-Boncz Mária és József Ildikó– tart majd előadást a cukorbetegségről és annak szövődményeiről. Illetve, a látogatóknak lehetőségük lesz különböző szűréseken is részt venni és tanácsot kikérni a szakemberektől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!