Hírek

2016.11.15. 13:23

2018-ban kezdődik a Vasútállomás előtti tér teljes átépítése

2018-ban kezdődhet a Vasútállomás előtti tér teljes átépítése, mégpedig az intermodális csomópont megvalósításával együtt - derült ki egy lakossági kérdésre adott válaszból a polgármester online fórumán.

Házi Péter

Mikor várható a vasútállomásnál az új parkolók és kerékpártárolók kialakítása, illetve az intermodális csomópont mikor készül el? – kérdezte Jurmann Ferenc a hétfő esti polgármesteri online fogadóórán. A válaszból kiderül, hogy a  Vasútállomás előtti tér teljes felújítása és átépítése az intermodális központ kialakításával egyidőben, 2018-ban kezdődik meg a NIF Zrt. beruházásában és ütemezése szerint. Ez az átalakítás tartalmazza a kerékpártárolók kialakítását is. Jurmann Ferenc azt is felvetette, hogy a város fesse újra a kerékpárosok, gyalogosok által közösen használt járdákon a burkoalti jeleket, mert a kopott jelek miatt sok az affér, különösen a Palotai úton. A polgármesteri válasz szerint a  Palotai út esetében éppen folyik a felülvizsgálata az osztott gyalogos-biciklis útnak, lehet, hogy ez a megoldás a jövőben változni fog.

Fotó: google.maps

Fodorné Mária arról panaszkodott, hogy a házuk előtt vezető árkot idős emberek lévén nem tudják tisztítani. Két éve az önkormányzatnál megígérték,  szociális alapon kitisztítják, de ez eddig még nem történt meg.

– Ha egy lakos egészségügyi állapota miatt nem tudja ellátni az ingatlanja környezetének rendben tartását, kérelmet nyújthat be a városgondnoksághoz, hogy ezeket a feladatokat helyette végezze el. A Városgondnokság megvizsgálja a kérelemben foglaltak megalapozottságát és egy évre átvállalja a feladatokat. A kérvényt minden évben újra be kell nyújtani elektronikus vagy postai úton – reagált a problémára  Cser-Palkovics András.

A Kolonics család a közvilágítással kapcsolatban jegyezte meg,  sok helyen  nem égnek a lámpák vagy nem elég a fényerő. Az önkormányzat, mint a válaszból is kiderült, megkezdte a  közvilágítás korszerűsítését, ebben az évben 150 millió forintot fordítanak a gyengén megvilágított városrészek korszerűsítésére. Elsőként a higanygőzlámpákat cserélik le. Ez a program főként a kertvárosokat érinti, de  mindaddig folytatni szeretnék, amíg az egész városban korszerű világítás nem lesz. Ha viszont egy zebránál kevés a megvilágítás, azt soron kívül kezelik.

A palotavárosi száguldozással kapcsolatban pedig kiderült, zajlik a városrész forgalmi rendjének felülvizsgálata: „Szakembereink olyan javaslatot készítenek, amely a forgalom lassítása mellett a gyalogosok biztonságos közlekedését javítani fogja. Nagy kérdés azonban, hogy ezt az ott élők és közlekedők, mennyire fogadják majd el.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!