Hírek

2017.05.31. 12:14

A Diákvér program legeredményesebbjei a Szent István szakképző iskola diákjai!

Székesfehérvár – A Vöröskereszt megyei szervezete által meghirdetett Diákvér programban a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjai voltak a legeredményesebbek.

Szanyi-Nagy Judit

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a 2016/17-es tanévben is meghirdette a Diákvér programot, amelynek célja, hogy felhívja a 18 év feletti középiskolás tanulók és tanáraik figyelmét a véradás fontosságára.

Soós Rékától Kovács Dorina Anna vette át a vándorkupát Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A figyelemfelhívás mellett egyfajta verseny is zajlott: a részvételi aránynak megfelelően helyezéseket állítottak fel a szervezők az iskolák között. Így a tíz iskola közül a Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola szerepelt a legeredményesebben – tudtuk meg Soós Rékától, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének munkatársától.

A vándorkupa mellé ajándéktorta is járt Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az elismeréssel járó vándorkupát a diákok nevében Kovács Dorina Anna vette át, aki mióta tanulmányi referensként dolgozik az intézménynél – tehát két és fél éve –, szervezője az iskolai véradásnak. – Szívügyem ez a témakör, már csak a családi vonatkozás miatt is: túl korán kellett megtapasztalnom, hogy a vérre mint egyfajta gyógyító eszközre mekkora szükség van – mondja Dorina, majd hozzáteszi: - Fontosnak tartom, hogy megtanulják, lássák a diákok, hogyan tehetnek csodát másokkal.

A középiskolában ebben a tanévben három véradás volt – egy októberben, egy februárban, egy pedig május elején –, a három alkalmon összesen 136 véradó jelent meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!