Iszkaszentgyörgy

2016.11.10. 16:55

Észt szakács az iskolában - A finnugor nagykövet kisfia is az iszkai negyedikbe jár

Iszkaszentgyörgy - Észt ételekből tartott ételkóstolót az iszkaszentgyörgyi kastélyiskolában a finnugor nagykövet.

B. Kiss László

Az idei évben - Veszprémmel közösen - Iszkaszentgyörgy viselheti a Finnugor Kulturális Főváros címet. A fővárosban zajló eseményekről önkéntes nagykövetek tájékoztatják anyanyelvükön is a 25 milliós finnugorságot.

Az év során három nagykövet váltotta egymást Iszkaszentgyörgyön, a harmadik a jelenleg a faluban időző észt Piret Junalainen, aki magával hozta 10 éves kisfiát, Jan-Eriket is. Az észt kisfiú a hazánkban töltött hónapok idején az iszkaszentgyörgyi kastélyiskola negyedik osztályába jár.

Nagy sikere volt az iszkai diákok között az ételkóstolásnak
Fotó: iszkaszentgyorgy.wordpress.com

Piret és Észtországból érkezett barátjuk, Nele Rattasz, valamint az utóbbi két kislánya ellátogatott az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskolába is, ahol népük nemzeti ételeiből tartottak kóstolót a gyerekeknek. A magyar diákoknak több észt játékot is megtanítottak.

A kastélyiskola diákjai például megkóstolhatták a kamát, ami egy ebéd után fogyasztott desszert, valamint az észtek fekete kenyerét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!