Kézilabda

2011.03.26. 18:19

A fehérváriak eleget tettek az elvárásnak

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság alapszakaszának az utolsó fordulójában az 5. helyen álló FKC a Veszprémet fogadta, s győzelmével megőrizte a helyét, onnan folytatja majd tovább a rájátszást.

Matók János

Az már korábban tudott volt, hogy a fehérvári csapat a középmezőnyben folytatja majd a bajnoki rájátszást, de arra még várni kellett, hogy melyik helyről. Az FKC az utolsó fordulót az 5. pozícióból várta, s győznie kellett a Veszprém ellen, hogy ezt meg is tartsa a rájátszás kezdetére. Sikerült, ami azt jelenti, hogy 4 bónuszponttal kezdheti majd el a ráadást. Pedig hazai szempontból rosszul indult a Veszprém elleni összecsapás, hiszen a vendégek szerezték meg a vezetést, sőt, a 11. percben Ábrahám találatával már 8-4-re vezettek.


Ekkor Mihály Attila vezetőedző időt kért, s ez hatott, mert az FKC - Szikora - Azari 2, Horváth 1, Vascsuk 5/1, Amorim, Triscsuk 11/4, Vincze 3, csere: Trimmel (kapus), Bízik 1, Rádl 6, Lelkes, Turcsányi 1 - játékosai magukra találtak, a 12. és a 17. perc között zsinórban 6 gólt lőttek, miközben egyet sem kaptak. Ez pedig már meghatározta a játék további képét, s már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a felek között. Volt olyan időszak, amikor a hazaiak már 8 góllal, 26-18-ra is vezettek, de elég volt pár hiba, s a vendégek máris felzárkóztak.

Ettől függetlenül nem veszélyeztették az FKC győzelmét, ellenben a hazai játékosok testi épségét. Mert például Mehlmann Ibolya a 3. kiállítása után piros lapot kapott, Horváth Bettit kétszer is taccsra tette úgy, hogy a hazai beálló a második után, a 16. perctől már vissza sem tért a pályára, mert úgy megsérült a térde. A fehérváriak ezzel teljesítették a céljukat, s most készülnek a Magyar Kupa négyes döntőjére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!