Külföld

2010.01.25. 05:53

Etióp utasszállító zuhant a tengerbe - hét túlélő? (frissítve 10.20)

FMH - Rossz időjárási viszonyok közepette, nem sokkal a felszállás után a Földközi-tengerbe zuhant egy Bejrútból indult etióp utasszállító repülőgép hétfőn. A fedélzeten 90 ember volt.

MTI

 

Az Ethiopian Airlines repülőgépe hétfőn a hajnali órákban, röviddel azt követően, hogy felszállt a bejrúti repülőtérről, a Földközi-tengerbe zuhant rossz, viharos időjárási viszonyok - heves eső, villámlások - közepette. Reptéri források szerint nem sokkal a felszállást követően az etióp Boeing 737-800-as típusú utasszállító eltűnt a radarok képernyőiről. 
Az ANN libanoni hírügynökség is beszámolt arról, hogy eltűnt az Addisz-Abebába tartó etióp utasszállító röviddel azt követően, hogy hétfőn hajnalban - közép- európai idő szerint egy óra tíz perckor - felszállt Bejrútból, a meggyilkolt volt libanoni miniszterelnökről elnevezett Rafík Haríri nemzetközi repülőtérről. 
A gép egyes források szerint fél órás, más beszámolók szerint alig öt percnyi repülés után tűnt el a radarokról, a libanoni partok közelében. Fedélzetén a legfrissebb adatok, az utaslista szerint  82 utas és nyolcfős személyzet - összesen 90 ember - volt.  Információk szerint félszáz utas libanoni volt (hárman kettős állampolgárok: egy-egy brit, kanadai és orosz), a többiek főként etiópiai állampolgárok. Libanonban számos etióp vendégmunkás dolgozik, főként háztartási alkalmazottként. 
Egy forrás szerint szemtanúk a partról láttak egy "tűzgömböt" lezuhanni néhány kilométerre délre a libanoni fővárostól. Más részletek egyelőre nem ismeretesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!