Külföld

2010.02.08. 05:56

Connecticuti erőműrobbanás - öten meghaltak

A middletowni polgármester közlése szerint legkevesebb öt munkás vesztette az életét, 12 pedig megsebesült a Connecticut szövetségi állambeli város újonnan épült erőművében vasárnap bekövetkezett robbanásban. Ez volt az első hivatalos bejelentés az áldozatok számáról.

MTI

Korábban - kórházi és tűzoltósági forrásokból - szárnyra kaptak olyan hírek, hogy akár ötven halálos áldozata is lehet a detonációnak.
Az AP amerikai hírügynökségnek a middletowni tűzoltóság helyettes parancsnoka "számos" halálos áldozatról beszélt, hozzátéve, hogy a szerencsétlenség pillanatában 51 dolgozó volt az épületben. A munkások  gázvezetékeket tisztítottak.
A middletowni rendőrség egyik tagja, Kevin White a brit hírügynökségnek arról számolt be, hogy a Connecticut folyó partján újonnan épített - 620 Megawatt teljesítményű, gáztüzelésű - erőmű még nem volt bekapcsolva a hálózatba, s az erőműben próbaüzem zajlott.
A New Yorktól északra fekvő Connecticut állam egyetemi városában bekövetkezett detonációt még a 48 kilométerre lévő East Havenben is hallották, s a baleset helyszíne fölött gomolygó fekete füst kilométerekről látszott.
  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!