Külföld

2011.05.13. 12:29

Molotov-koktélt hajítottak egy kínai bankra

Közel 50 ember megsebesült, amikor Molotov-koktélt hajítottak egy vidéki takarékszövetkezet fiókjára az északnyugat-kínai Kanszu (Gansu) tartományban péntek délelőtt, a rendőrség elfogta a tettest - derül ki a helyi kormányzat tájékoztatásából.

MTI

Helyi idő szerint délelőtt 8 óra 30 perckor egy férfi Molotov-koktélt dobott Tiencsu (Tianzhu) tibeti autonóm megye Vuvej (Wuwei) városában a helyi pénzintézet egyik irodájába, ahol éppen valamennyi dolgozó részvételével munkaértekezletet tartottak.
A kormányzat legfrissebb tájékoztatása szerint 19 ember állapota súlyos, valamennyi sérültet kórházba szállították. A hatóságok azonosították, majd délután öt órakor elfogták az elkövetőt, aki szándékosan dobta be a helyiségbe a meggyújtott benzines palackot.
A 39 éves Jang Hszia-ven (Yang Xiaewen) a szövetkezet dolgozója volt korábban, s a merénylet után elmenekült a helyszínről. Jangot áprilisban sikkasztás miatt elbocsátották állásából. A hatóságok feltételezése szerint a férfit a bosszúvágy indította tettének elkövetésére.
A keletkezett tűz miatt - szemtanúk elmondása szerint - több mint tízen kiugrottak a negyedik emeleti tanácsterem ablakán egy alacsonyabb szomszédos épület tetejére. Másokat súlyos égési sérülésekkel hoztak ki hordágyon az épületből. A Hszinhua első jelentésében még több tucat halottról vagy sebesültről írt, de később csak sérültekről számolt be.
A 210 ezres Tiencsu megye közel 130 kilométerre fekszik a tartományi székhelytől, Lancsoutól (Lanzhou), s lakosainak egyharmada tibeti nemzetiségű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!