Kultúra

2011.02.16. 19:27

EP-vita: Kroes szerint a bizottság minden lehetséges szempontra figyelt

Az európai uniós joganyaggal összefüggő valamennyi szempontot igyekezett szem előtt tartani az Európai Bizottság a médiatörvénnyel kapcsolatban, az európai parlamenti képviselők által felvetett néhány téma ugyanakkor nem vág uniós kompetenciába - derült ki abból a felszólalásból, amellyel Neelie Kroes bizottsági alelnök a témáról az EP plenáris ülésén Strasbourgban folytatott vitában elhangzottakra reagált.

MTI

Hangoztatta: az uniós tagországok korábban elvetették azt a bizottsági és EP-javaslatot, hogy a médiaügyi szabályozóhatóságok legyenek függetlenek a tagállamokban. 
 Az EBESZ és az Európa Tanács felvetéseit illetően a holland biztos egyebek között azt jelezte, hogy azok esetében "más a jogalap", mint a bizottságéban.
Az uniós végrehajtó testület számára prioritás a sajtószabadság és a szólásszabadság kérdése, a bizottság mindent megtesz azért, hogy a felmerülő aggályokat bármely tagországban korrigálják - hangsúlyozta Kroes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!