Kultúra

2011.03.29. 10:19

Festő szak indul a Hang-Szín-Tér iskolában

Bodajk - Festészet szakot indít szeptembertől a Hang-Szín-Tér művészeti szakközépiskola. A szakra, melynek vezetője Filep Sándor lesz, pótfelvételit hirdetett az intézmény.

B. Kiss László

 

Öt esztendeje indult a bodajki Hang-Szín-Tér Művészeti Iskola kebelén belül a szakközépiskolai képzés. A meglevő szakok - dzsessz, modern tánc, szobrászat, animációs filmkészítés és  grafika - mellett az intézmény a hiánypótlás szándékával indítja el szeptembertől a festészet szakot. Az új szak vezetője a bravúros rajztudásáról és  mívességéről nevezetes  Filep Sándor festőművész lesz, aki az idei tanévtől már Bodajkon oktat  tudtuk meg az igazgatótól, Gerséné Krausz Szilviától, aki elmondta: a festészet szak növendékei az ötödik év végén OKJ-s festő bizonyítványt kapnak. Az iskola vezetése bízik benne, hogy a Hang-Szín-Tér által biztosított tárgyi és személyi föltételeknek köszönhetően az itt végzettek számára  egyenes út vezet majd a képzőművészeti irányú felsőfokú tanintézetekbe is.
A bodajki székhelyű  Hang-Szín-Tér Iskolában a második szakközepes évfolyam érettségizik az idén, s az iskola  13-osai először tesznek OKJ-s vizsgát. A szakközépiskolai képzésben 270 diák vesz részt, akik számára immár kicsinek bizonyul a székhelyül szolgáló bodajki Marsovszky-villa - mondta el Vörös Tamás, a fenntartó közalapítvány kuratóriumának elnöke,  a dzsessz-zenei tagozat vezetője. Alapfokú művészeti oktatásban a Hang-Szín-Tér Iskola által több mint 1200 gyerek vesz részt tucatnál több településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!