Kultúra

2013.04.03. 17:25

Négyszáz éneklő volt a sárkeresztúri megyei döntőn

Sárkeresztúr - Nyolcvannégy produkcióban mintegy négyszáz ifjú lépett a felújított sárkeresztúri Bella István Művelődési Ház színpadára.

V. Varga József

A szakmai zsűri - Birinyi József népzenekutató, Maczkó Mária népdalénekes, Németh István népzenegyűjtő, Vakler Anna népdalénekes és Varró János népzenész - kiemelt arany, arany, ezüst és bronz oklevéllel értékelte a versenyzőket.

A Pesovár Ferenc országos csoportos népdaléneklési verseny döntőjébe a zsűri a következő produkciókat delegálta: Jámbor testvérek, Muzsikusok, Fülemülék, Pacsirták, Csicsergők, K-Pityerkék, Csilipán és Kenderzsupp, Nagy-Horváth duett, Daloló Madárkák, Tátika, Tinódi, Kisrigó, Cs-Csicsergők, Pintyőkék, Ördögtérgye, B-Betyárok, Gabnay-Rumony kettős, Tarka Tulipános, Rokolya, Ú-Kanászok, Ú-Legények, Csillengő, Pacsirták.

Tényi Tekla, Török Anita és Török Beatrix a versenyre összpontosít (Fotó: Művészetek Háza)

A Tiszán innen-Dunán túl országos népdaléneklési minősítőre továbbjutottak: Talpai Tibor, Sztányi Emese, Nagy-Horváth duett, Molnár-Tóth duett, Tóvárosi Népdalkör, B-Bitangok, Komáromi Cecília, Papp Cecília, Cserregők, Ú-Legények, Csillengő, Pacsirták.

A megyei döntőn a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (Kóta) országos és térségi minősítéseit is átadták. Országos arany: Komáromi Cecília, Pacsirták. Országos ezüst: Császár József, Decmann Ella. A Csutorás  népzenei táborba szólisták, a komáromi népdaléneklési találkozóra csoportok, a Sebő klub táncházába szólisták és éneklő csoportok kaptak meghívást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!