Bulvár-celeb

4 órája

Megosztó ötlet: betiltanák a fekete ruhákat egy iskolában

Nagyon különös indokot írt az igazgató a szülőknek.

MW

A fekete viselése egyfajta divat a fiatalok körében

Forrás: Shutterstock

Egy texasi iskola megtiltja a tanulóknak, hogy tiszta feketében járjanak, szerintük ugyanis az nem tesz jót a diákok mentális egészségének. Kérdés azonban, hogy ez a fajta tüneti kezelés valódi segítséget jelent-e.

Az El Paso-i körzethez tartozó Charles Middle School (a magyar felsőtagozat amerikai megfelelője) azután döntött így, hogy a tanulók körében nagy divat lett a fekete ruhák viselése.

A szülőknek írt levelében Nick DeSantis iskolaigazgató azonban ezt a kinézetet  - szemben a boldog és egészséges tanuló ifjúsággal - a depresszióval, a mentális betegségekkel és a bűnözéssel kapcsolta össze.

Rebellious,Teen,Boy
A fekete ruhát az iskola negatív dolgokkal azonosítja
Forrás:  Shutterstock

Néha szabad viselni

Az új dress code továbbra is megengedi, hogy a gyerekek egy-egy fekete ruhadarabot felvegyenek, és bizonyos napokon továbbra is szabad tiszta feketében menni - írja a BBC beszámolója alapján a VG.hu.

A tanárok úgy vélik, a fiatalok öltözködése akkor kezdett el megváltozni, amikor túlságosan sok stresszel vagy depresszióval küzdöttek.

A változás, bár valós igény alapján született, nem nyerte el minden szülő tetszését, többen inkább az iskolai zaklatás elleni fellépéssel küzdenének a gyerekek mentális egészségéért. Hiszen, mint mondják, a fekete ruhák tiltása a problémák okát nem oldja meg.

A közösségi médiában volt, aki azt javasolta, hogy vegyék igénybe az iskolapszichológust ahelyett, hogy megtiltanák a diákoknak, hogy olyan ruhát viseljenek, amelyben jól érzik magukat. Ha az iskola megközelítése mégis működőképesnek bizonyulna, az óriási áttörés lenne a mentális problémák kezelésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!