Légikatasztrófa

2 órája

Megtalálták a lezuhant brazil repülőgép feketedobozait

Megtalálták a 62 emberrel a fedélzetén lezuhant brazil repülőgép feketedobozait, a nyomozóknak sikerült biztosítaniuk az összes adatot, ideértve a hangrögzítő tartalmát is – közölte a légi közlekedési balesetek kivizsgálásáért, illetve megelőzéséért felelős brazil központ (Cenipa) vezetője vasárnap.

MW

A repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt csaldtagjaikat gyászoló hozzátartozók

Forrás: AFP

Fotó: Nilton Fukuda

Teljes mértékben sikerült hozzáférnünk a hanganyaghoz és az adatokhoz, amelyek e tragikus történés pillanataiban rögzültek

– fogalmazott Marcelo Moreno.

Az adatokat kinyerték és hitelesítették, most pedig arra várunk, hogy a nyomozóink... elkezdjék e hatalmas adatmennyiséget hasznos információkká alakítani

– ismertette, hozzátéve, hogy a feketedobozokat szombaton a Cenipa fővárosi laborjába szállították az adatok kiértékelésére.

Marcelo Moreno azt mondta, a repülőgép két hajtóművének roncsait Sao Paulóban vizsgálják, hogy megtudják, a baleset idején maximális teljesítménnyel működtek-e. Az előzetes vizsgálati jelentés közzétételét 30 napon belül várják.

A repülőgép a Paraná államban lévő Cascavelből tartott a Sao Paulo-Guarulhos nemzetközi repülőtérre, Brazília legnagyobb légikikötőjébe. Röviddel a célállomás előtt zuhant le lakott területen, Vinhedo kisvárosában. Az 58 utas és személyzet mind a 4 tagja életét vesztette.

A Flightradar24 járatkövető szolgáltató szerint a gép kevesebb mint egy perc alatt csaknem 4000 métert veszített repülési magasságából. 

Videófelvételek szerint a repülő a levegőben pörgött, mielőtt a földnek csapódott volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában