Bulvár-celeb

2 órája

Kiderült, ki nem lehetett ott Alain Delon temetésén

Szűk családi körben, katolikus szertartás keretében vettek végső búcsút a színészóriástól családtagjai és barátai szombaton. A nyilvánosság teljes kizárásával történt a temetés, még a jelenlévők mobiltelefonjait is elvették.

MW

Anthony Delon és Alain-Fabien Delon, a színészlegenda fiai vigasztalják egymást édesapjuk temetésén

Fotó: AFP

Alain Delon, a francia filmművészet legendás alakja augusztus 18-án, 88 éves korában hunyt el gyermekei, Anthony, Anouchka és Alain-Fabien körében. A filmsztárt közép-franciaországi Douchy-ban található birtokán temették el augusztus 24-én. A gyászszertartás előtt két fia, Anthony és Alain-Fabien üdvözölte a birtok kerítésénél édesapjuk mintegy száz tisztelőjét. 

A színészlegenda még évekkel a halála előtt eldöntötte, milyen temetést akar, kívánságának megfelelően a szertartást az a lelkész, Jean-Michel di Falco, Gap volt püspöke mutatta be, akit már régóta a francia hírességek lelkészének tartanak.

A szertartáson mintegy ötvenen vettek részt, közöttük Rosalie van Breemen, a színész volt felesége, két fiatalabb gyermekének anyja, valamint Paul Belmondo, Delon régi barátja és vetélytársa, Jean-Paul Belmondo fia. 

Delon két fia köszöntötte a birtok kapujánál az egybegyűlteket
Fotó: AFP

A 86 éves Claudia Cardinale - akivel Delon A párduc című filmben szerepelt együtt -  nem vett részt a búcsúszertartáson, ugyanis az ügynöke szerint ez "túl fájdalmas" lett volna neki. 

A búcsúztatón minden jelenlévőnek le kellett adnia a mobiltelefonját, a család kérésére pedig a hatóságok a hétvégére megtiltottak mindenféle repülést a birtok felett. A szertartás alkalmából mintegy száz csendőr biztosította a birtok környékét.

Delon 1971-ben vásárolta meg Douchy-ban a La Brulerie nevű birtokot, amelynek kápolnájában tartották meg a gyászszertartást. A színészt a kutyái sírjának közelében temették el, erre a hatóságok "kivételes jelleggel" adtak engedélyt. A színész azt szerette volna, ha utolsó kutyáját, Loubót elaltatják, és vele együtt helyezik végső nyugalomra, de ez a kívánsága nem teljesült, a malinois fajtájú ebet végül Brigitte Bardot alapítványa vette gondjaiba - írja cikkében a Life.hu.

Delon 2002-ben kisebbik fiával Alain-Fabiennel és lányával, Anouchkával
Forrás: Northfoto

Fekete zászló a balatoni kikötőben

Alain Delon és Romy Schneider filmes hajóját a Rimini Yacht Clubban tervezték, és jelenleg a balatonfüredi kikötőben található Böröcz Istvánnak, a füredi jachtklub ügyvezető igazgatójának és a Hercsel családnak köszönhetően. A legendás francia színészre emlékezve a hajóra felhúzták a fekete zászlót a magyar és az olasz lobogó mellé, és Delon emlékére egy fából készült portrét is elhelyeztek a hajóban. 

Úgy tudni, az Alboran Santo Stefano II. vitorlás fontos szerepet játszott Romy Schneider és Alain Delon kapcsolatában, azon hajók egyike volt, amelyen a híres pár sok időt töltött együtt. A hajóról készült fotó a Veol.hu cikkében csodálható meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!