Krimi

2024.06.09. 07:15

Ez nem forgatás, tragédia: leesett egy férfi a Mission Impossible film 604 méter magas ikonikus sziklájáról

Egy férfi szörnyethalt, miután lezuhant arról a 604 méter magas norvégiai szikláról, amelynek kulcsfontosságú szerepe volt a Mission Impossible - Utóhatás című filmben.

MW

A Preikestolen igazi turistalátványosság

Forrás: Getty Images

A Lysefjordra néző Preikestolen, azaz "Prédikálószék"néven ismert szikla Norvégia délnyugati részén található. Ez az északi ország egyik leghíresebb hegyi túrájának a része, a sziklát évente több mint 300 000 látogató keresi fel.

Nina Thommesen, Norvégia dél-nyugati rendőrségi körzetének szóvivője hétfőn megerősítette, hogy egy 40 év körüli férfi halt meg. A turista egyedül utazott, megtalálták nála a telefonját és személyi igazolványát - írja cikkében a Travelo.

604 méteres szédítő mélység, ez a Preikestolen
Forrás: Getty Images

"A rendőrség eséses balesetként vizsgálja az esetet. Nem feltételezzük, hogy bármilyen bűncselekmény történt volna" - nyilatkozta Thommesen a CNN-nek.

Két szemtanút hallgattak ki, az egyikük látta az esetet és elmondta, hogy a férfi megcsúszott és elesett.

Bár a területet kezelő nonprofit szervezet szerint "ez Norvégia legikonikusabb természeti látványossága", a Preikestolen akkor vált igazán híressé, amikor szerepelt a hatodik Mission Impossible-filmben:

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!