Roland Garros

2024.05.28. 12:05

Djokovics Nadallal ölelkezett, a szerb világsztár hazai kedvence ellen kezd (videó)

A szerb világelső Novak Djokovics is bemutatkozik a Roland Garroson, a 24-szeres Grand Slam-győztes a hazai közönség támogatását élvező francia Pierre-Hugues Herbert ellen kezdi meg a szereplését Párizsban. Djokovics címvédőként szerepel a francia nyílt teniszbajnokságon, de nem tartja magát favoritnak.

MW

A szerb Novak Djokovic az orosz Roman Szafiullin ellen játszik a monte-carlói salakpályás férfi tenisztornán Roquebrune-Cap-Martinben 2024. április 9-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sebastien Nogier

Az idei Roland Garros legjobban várt első fordulós meccse Rafael Nadal és Alexander Zverev találkozója volt. A párizsi Grand Slam-torna tizennégyszeres győztese pályafutása végén járva is felvette a versenyt tíz évvel fiatalabb riválisával szemben, de legyőzni nem tudta – írta meg a Magyar Nemzet.

Nadal meccsén ott ült

A képek bejárták a világsajtót, miszerint a világ legjobb játékosai tartozó Djokovics, Alcaraz, és Swiatek is a lelátóról figyelte Rafael Nadal mérkőzését Alexander Zverev ellen.

A meccs közben nem észleltem a jelenlétüket, mással voltam elfoglalva, de természetesen jó érzés, hogy kíváncsiak voltak rám. Persze, ha mondhatom, ez így normális. Hasonlóképpen, ha tudnám, hogy Nole (Djokovics beceneve) Wimbledonban vagy Melbourne-ben búcsúzni készül és jelen vagyok, én is megnézném az ő mérkőzését

– jegyezte meg Nadal, miután három szettben elvesztette a Zverev elleni találkozót.

Nadal és Djokovics már e mérkőzés előtt összetalálkozott Párizsban. A szerb világelső éppen akkor ment le edzeni, amikor Nadal is jelen volt, a két korszakos klasszis összeölelkezett egymással – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Djokovics kedd este Pierre-Hugues Herbert ellen mutatkozik be a Roland Garroson, s papíron nem okozhat gondot neki a 33 éves, a világranglistán jelenleg csupán 142. francia legyőzése, de a szerbek klasszisjátékosa óvatosan fogalmazott a találkozó előtt.

Djokovics bizonytalan

A 24-szeres Grand Slam-győztes szerb sztár azután beszélt erről, hogy pénteken a genfi férfi torna elődöntőjében három játszmában kikapott a cseh Tomas Machactól – derült ki az Origo oldaláról.

– Természetesen aggódom. Egész évben nem megy jól a játék. Volt néhány jó meccsem itt is és más versenyeken is, de összességében nem jó a helyzet. El kell fogadnom a tényt. Nem tartom magam favoritnak Párizsban

– nyilatkozta a Roland Garrosszal kapcsolatban Djokovics, aki a genfi versenyt megelőzően a római torna harmadik fordulójában kapott ki nagyon simán, alig egy óra alatt a chilei Alejandro Tabilótól.

Pierre-Hugues Herberttel Djokovics csupán egyszer találkozott a pályafutása során. Tizenegy éve, ugyancsak Párizsban, de nem a Garroson Djokovics 7:6, 6:3-ra győzött. De ne feledjük, a párizsi közönség mindig tüzesen biztatja az övéit, így Djokovics nehéz órák elébe nézhet.

A szerb teniszező csak akkor őrizheti meg az első helyét a világranglista élén, ha legalább az elődöntőig jut a Roland Garroson, de persze nyerni szeretne.

Már csak Marozsán

A magyar teniszezők közül egyesben már csak Marozsán van versenyben. Kedden a férfiak között Fucsovics Márton a görög Sztefanosz Cicipasztól kapott ki, míg a női főtáblára szerencsés vesztesként felkerült Udvardy Panna 6:3, 6:4-es vereséget szenvedett Anasztaszija Pavljucsenkova ellen. Marozsán a második fordulóban szerdán játszik az egykori ATP-világbajnok, ma is zseniális dolgokra képes bolgár Grigor Dimitrovval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!