Nehéz ellenfeleket kaptak

2 órája

Mindkét magyar cselgáncsozó helyezetlenül zárt

A 63 kilogrammos Özbas Szofi és a 81 kilogrammos Ungvári Attila is vereséget szenvedett a nyolcaddöntőben, így mindketten helyezetlenül zártak kedden a párizsi olimpia cselgáncstornáján.

MW

Ungvári Attila (kék) és a belga Matthias Casse küzd a legjobb 8 közé jutásért

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Budaörsi SC sportolójára, a 81 kilogrammos Ungvári Attilára – aki 35 évével a magyar dzsúdóküldöttség korelnöke – a kazah Abilajhan Zsubanazar legyőzése után a 16 között rendkívül erős ellenfél várt az olimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnok belga Matthias Casse személyében, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon.

Az olimpiai ezüstérmes szövetségi kapitány, Ungvári Miklós öccse csaknem két percet eredménytelenül tusakodott ellenfelével, akit másfél perc elteltével megintettek. A belga nem talált fogást a magyar dzsúdóson, aki fél perccel a vége előtt szintén megkapta a figyelmeztetést. Következett az aranypontig tartó ráadás, amelyben 54 másodperc elteltével Ungvárit másodszor is intette a mérkőzésvezető. A hosszabbítás 1:47 percénél Casse egy válldobással eldobta Ungvárit, és ipponnal nyert.

Úgy éreztem, az elején én irányítottam. Ilyenkor szeretek a másik tekintetébe nézni, és láttam azt, hogy egy kicsit össze van zavarodva, nem találja a helyét, kapott is egy intést. Az első négy percben kellett volna talán jobban meglepnem. A hosszabbításban valahogy átesett ezen a holtponton, elkezdett jókat indulni, megérezte az ütemet, és a végén ebbe futottam bele

– nyilatkozott a Tokióban szintén helyezetlen Ungvári Attila.

Hozzátette, sikerült elég sokat kiadnia magából, és képesnek tartotta magát egy nagy eredményre.

Ezek után különösen fájdalmas egy olimpián így kikapni

– mondta.

Özbas Szofi: szerettem volna ezt a napot kicsit tovább élvezni

A BHSE versenyzőjére, a 63 kilogrammos Özbas Szofira az Európa-bajnoki címvédő cseh Renata Zachova elleni vazaaris diadala után a 16 között a tokiói bronzérmes, világbajnoki második és kétszeres kontinensbajnok kanadai Catherine Beauchemin-Pinard várt, akivel 1/2-re állt a győzelmi mérlege. Legutóbb, idén februárban az észak-amerikai dzsúdós bizonyult jobbnak a bakui Grand Slamen.

ÖZBAS Szofi
Özbas Szofi (kék) és a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard küzd a legjobb nyolc közé jutásért
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

A negyedik csata kiegyenlített küzdelmet hozott, a 22 éves magyar remekül tartotta a lépést nyolc esztendővel rutinosabb riválisával. Egy-egy intés után fél perccel a négyperces alapidő vége előtt dőlt el a meccs, amikor Beauchemin-Pinard kiemelte és földhöz vágta a vb- és Eb-bronzérmes Özbast, így ipponnal nyert.

A pillanat tört része elég, hogy valami nagy dolog történjen, de nem akarom ezt túlmisztifikálni

– kezdte értékelését az M4 Sportnak. 

Jó meccs volt, kellemetlen ellenfelei vagyunk egymásnak, de beszorult a kezem, és onnan emelt ki. Még nem igazán tudom, hogy mit gondolok, gyorsan vége lett a napnak és ennek az időszaknak is. Szerettem volna ezt a napot kicsit tovább élvezni

– tette hozzá a könnyeivel küszködve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!