Nem ez volt a terv

2 órája

Hosszú Katinkát is legyőzte, de az olimpia még túl nagy teher volt neki (videó)

Sajnos nagyon korán szertefoszlottak azok a remények, hogy hétfő este Jackl Vivien mindössze 15 évesen olimpiai döntőt úszhat 400 vegyesen, amelynek nemrég Európa-bajnoki ezüstérmese volt, áprilisban pedig 12 másodpercet adott a szám korábbi világcsúcstartójának, Hosszú Katinkának. A fiatal úszó nem jutott be a döntőbe, szerinte nem jól jött ki neki a lépés, és picit nagy volt a teher számára.

MW

Jackl Vivien nem jutott a nyolcfős döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia úszóversenyeinek hétfői napján

Fotó: Derencsényi István

Jackl Vivien már évek óta az egyik legnagyobb magyar úszótehetségnek számít, ami idén már a felnőttmezőnyben is megmutatkozott. Az áprilisi országos bajnokságon tizenkét másodperccel győzte le 400 vegyesen Hosszú Katinkát, akkor váltott jegyet a párizsi olimpiára is – írta meg a Magyar Nemzet. A teljes magyar olimpiai csapat legfiatalabb versenyzőjeként Jackl 400 vegyesen döntős esélyekkel állt rajthoz Párizsban, ahol sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy a fiatal úszótehetség előzetesen elképzelte.

Nem ez volt a terv

A bizakodásra minden okunk megvolt, hiszen júniusban a belgrádi Eb-n Jackl második lett, ráadásul az év eddigi ötödik legjobb idejével rendelkezett (4:34,96). Jackl az első előfutamban úszott, jóval rutinosabb riválisaival csak háton és gyorson tudta felvenni a versenyt, főleg mellen szakadt le jelentősen, így 4:44,47 perces idővel hatodikként csapott célba, összesítésben pedig a 14. helyen végzett és kiesett.

Nem ez volt a terv, eredetileg egy 4:40 körüli időt lőttünk be, ami elég lehet a fináléhoz. Egyszerűen rosszul jött ki a lépés. A belgrádi Európa-bajnokságon csúcsformában voltam, hogy 1500 gyorson is meglegyen a szint, itt most szerettem volna hasonló időt úszni, mint akkor, de nem sikerült. Nem vagyok egy izgulós típus, próbáltam nem rágörcsölni a dolgokra, de mégis, valahogy nagy volt a teher

–  nyilatkozta csalódottan Jackl Vivien. 

A 15 éves tehetség búcsúja azt jelenti, hogy a hétfő esti úszóprogramban egyetlen magyar sem lesz érdekelt. Jackl a 400 vegyes mellett 1500 méteres gyorsúszásban is indul az olimpián, amelyben a belgrádi Eb-n aranyérmes volt, abban kedden kezd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!