Yusuf Dikec

5 órája

A török „Hitman” letarolta az internetet

A mémgyárosok kedvence lett az olimpiai ezüstérmes Yusuf Dikec. A férfi Sevval Ilayda Tarhannal végzett második helyen a 10 méter légpisztoly keddi vegyes csapatversenyében.

MW

Yusuf Dikec, a török „Hitman” tarol az interneten

Forrás: AFP

Fotó: Alain Jocard

Yusuf Dikec egy 51 éves török férfi, aki elég laza stílust vett fel az ötkarikás játokokon a légpisztoly versenyszámban. 

Míg ellenfelei segédeszközök hadát használja versenyzés közben, a speciális szemüveg és a füldugó általános kellék, addig az ő esetében ilyenről szó sincs, egy szál pólóban, a saját szemüvegében állt ki. A lazaságával lett az internetezők kedvence, a bal kezét zsebre vágta, úgy lőtt magának érmet 

írja a Magyar Nemzet.

„Ne gondolják, hogy a török szövetség nem lát el minket a megfelelő eszközökkel! Én döntöttem úgy, hogy nem használom őket. Mindenki úgy lő, hogy az egyik szemét becsukja. Én sokat kísérleteztem, és arra jutottam, hogy két szemmel jobban megy, ráadásul így egészségesebb is. A kezemet pedig nem azért teszem zsebre, hogy kitűnjek, hanem így kényelmesebb” – árulta el Dikec.

Póló, zseb és szemüveg – nem is kell több a török szerint:

A nem mindennapi sportlövő, vagy egyesek szemében a világ legismertebb embere beindította a mémgyárosok fantáziáját:

Yusuf Dikec később be is mutatta azt a bizonyos pózt, amely híressé tette:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!