Megdöbbentő vallomás

2 órája

Három évvel ezelőtt élni sem akart, a párizsi olimpián bronzérmes lett

Andrea Spendolini-Sirieix 10 méteres szinkronugrásban bronzérmes lett Louis Toulson oldalán, azonban egyéniben csak a hatodik helyet szerezte meg. Ennek ellenére nem volt elkeseredve, sőt: rendkívül megdöbbentő vallomást tett.

MW

Andrea Spendolini-Sirieix a párizsi olimpián

Forrás: AFP

Fotó: MANAN VATSYAYANA

Az olimpiai bronzérmes 19 éves sportoló bevallotta pár éve még nem akart tovább élni – írja a Bors.

Őszintén? Nem vagyok csalódott a teljesítményemmel. Három évvel ezelőtt még csak élni sem akartam. Úgyhogy ma annak is örülök, hogy egyáltalán élek, lélegzek, és hogy a családom itt van és támogat engem

– vallott kendőzetlenül mentális egészségügyi problémáiról az olimpia kamerái előtt Andrea.

A 2024-es olimpia bronzérmesének szavaira édesapja meghatóan reagált a közösségi médiában
Fotó: Manan Vatsyayana / Forrás: AFP

Őszinte nyilatkozata futótűzként terjedt az interneten. A felvételekre édesapja, Fred Siriex műsorvezető is reagált X-en (korábbi Twitter):

Drágám! Köszönet és hála ezért a hihetetlen kalandért és az inspirációdért. Micsoda pillanat! Te és a testvéreid vagytok a legjobb dolog az életemben, ez a legnagyobb teljesítmény, amit valaha is elértem

– utalt Fred lánya mondanivalójára és teljesítményére, majd megköszönte a családjuk felé intézett bátorító szavakat, miután Andrea köztudottan immár négy éve harcol a mentális problémáival, amiről először a 2020-as tokiói olimpia kapcsán nyilatkozott.

Andrea akkor úgy fogalmazott, már nem érezte a sport szeretetét. Konkrétan nyűgként, házimunkaként, feladatként tekintett csak rá minden egyes edzés alkalmával.

Nem úgy éreztem magam közben, mint valami, amit tovább szeretnék csinálni. Mentálisan teljesen kimerültem. Háromszor, négyszer is eszembe jutott, hogy fel kellene adnom

– idézte szavait a LadBible.

Paris Olympics / Diving Women's 10m Platform Final
Andrea Spendolini-Sirieix
Fotó: Takumi Harada / Forrás: AFP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában