Aktívan kommunikál

23 órája

Milák Kristóf egy titokzatos Facebook-oldalon reagált Hosszú Katinka levelére

A párizsi olimpia alatt aktív lett egy Milák Kristóf nevét viselő Facebook-oldal, amely bár első ránézésre gyanúsnak tűnhet, a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy mégiscsak a magyar úszózsenihez kötődik. Az oldalon Hosszú Katinka nagy port kavaró, az úszószövetséget támadó nyílt levelének megosztása is megtalálható.

MW

Milák Kristóf a párizsi olimpián

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

Legutóbb 2023 őszén, lassan egy évvel ezelőtt adta az utolsó interjúit Milák Kristóf. Ennek fényében szemet szúrt, hogy a Facebookon aktívvá vált a párizsi olimpia alatt egy oldal, amely a Milák Kristóf nevet viseli, és múlt szerda óta már több mint tíz bejegyzést tett közzé a profilkép frissítésén kívül – vette észre a Magyar Nemzet.

Az első poszt Milák 200 pillangón elért ezüstérme után került ki, gratulált a legyőzőjének, Léon Marchand-nak, később a 200 háton aranyérmes Kós Hubertnek vagy éppen az olimpiai bajnok férfi párbajtőrcsapatnak.

Aztán Milák Kristóf, vagyis a nevét viselő oldal megosztotta Hosszú Katinka aznap közzétett nyílt levelét, amelyben a háromszoros olimpiai bajnok távozásra szólította fel az úszószövetség vezetőségét, amelynek a viselkedését alattomosnak és gerinctelennek nevezte.

A portál leszögezi: a Facebook már bevezette az úgynevezett ellenőrzött oldalakat, amelyeknél megjelenik egy pipa a név mellett, amiről tudni lehet, hogy az oldal hiteles, és ilyen pipa az érintett Milák-oldalnál nincsen. 2017 óta az oldal meglehetősen inaktív volt, ráadásul a posztok nincsenek összhangban, és stílusukban sem hasonlítanak azokra, amelyek Milák jól ismert és hitelesnek tekinthető Instagram-oldalán láthatók. Mindennek ellenére az emberek láthatóan elhiszik, hogy a Facebook-oldal Milák Kristófé, erre utal a friss posztokra érkező több ezer lájk és még inkább a személyesen neki címzett gratuláló vagy éppen kéretlen tanácsot adó hozzászólások tömkelege, írják.

Milák korábbi menedzsmentjétől a lap megtudta, hogy 

az egy-két éve véget ért együttműködésük idején az általuk használt Facebook-oldalát az ő munkatársaik és maga Kristóf is kezelte, tehát több adminisztrátora volt, és főként a szponzorok kiszolgálása volt a célja. Ilyen jellegű bejegyzések a jelenleg aktív oldalon egyáltalán nincsenek,

Milák a támogatóit az Instagramon reklámozza.

Egy másik megbízhatónak tekinthető forrásból ugyanakkor úgy értesült a Magyar Nemzet, hogy 

az elmúlt napokban feltámadó és szélsebesen terjedő Facebook-oldal valóban Milák Kristófhoz kötődik, még ha személyesen nem is ő teszi közzé a bejegyzéseket, hanem van ebben egy segítője.

 Így pedig érdemes figyelni rá, mert az Instagram-oldal mellett hosszú idő után ez lehet az első és egyetlen fórum, amelyen Milák valamilyen formában szól a követőihez.

Milák cáfolja azt, hogy Hosszú levelének a megosztásához köze volt

A Magyar Nemzet cikkének hatására új információ érkezett, amely szerint Milák cáfolja azt, hogy az ő jóváhagyásával került volna ki az oldalra az a bejegyzés, amely továbbosztotta Hosszú Katinka hétfőn közzétett nyílt levelét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában