Háromszáz ukrán katona juthatott át Oroszországba – frissül

896. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Mandiner és az Origo híreiből válogatunk.

MW

A különleges erők Donbasz zászlóaljának képén ukrán katonák egy ukrán mérnökök és önkéntesek által Grad típusúból átalakított Partizan rakéta-sorozatvetővel készülnek lőni az orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Csasziv Jar közelében húzódó fronton 2024. július 17-én. A kisteherautó platójára erősített Partizanhoz a Grad BM-21 rakétáit használják

Forrás: MTI/EPA/A különleges erők Donbasz zászlóalja

Cikkünk frissül!

Ukrán belföldi rakétaprogram

Ukrajna több forrást fordít belföldi rakétaprogramjára – mondta Volodimir Zelenszkij elnök.

Ukrajnának kompenzálnia kell azokat a nyugati szövetségeseket, akik nem engedik, hogy az általuk szállított rakétákat nagy hatótávolságú csapásokra használják fel orosz területen lévő bázisok ellen.

Ukrajna megpróbálja felépíteni például a Neptun nevű ukrán hajóelhárító rakétát, amely szárazföldi célpontokat is képes támadni.

Háromszáz ukrán katona juthatott át Oroszországba

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy körülbelül 300 ukrán katona tankokkal és páncélozott járművekkel támogatott határon átnyúló támadást indított Kurszk térségében, miközben a jelentések szerint a harcok 10 kilométeres mélységben zajlanak Oroszországon belül – írja az Origo.

A harcok Nyikolajevo-Daryino és Oleshnya határ menti falvak között zajlottak, Oroszországon belül egészen Szudzsa pereméig.

Magyarország segít

Az ukrán–magyar határszakaszon 6346-an léptek be Magyarországra kedden, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 5857-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán.

A beléptetettek közül a rendőrség 34 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt kedden:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában