Megszakadt a magyar sorozat

Tegnap, 14:39

Magyar olimpiai hagyományt szakítottak meg Darnyi Tamás utódai (videó)

Amióta csak az olimpia úszóprogramjában ott található a vegyesúszás, olyan még nem fordult elő, hogy sem 400-on, sem pedig 200-on nem került be magyar vegyesúszó a férfiak döntőjébe. Legalábbis eddig, ugyanis Párizsban ez a szép magyar sorozat is megszakadt.

MW

Zombori Gábor (b2) a férfi 400 méteres vegyesúszás előfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévõ Paris La Défense Arénában 2024. július 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Hargitay András, Verrasztó Zoltán, Darnyi Tamás Szabó József, Czene Attila, Cseh László és Verrasztó Dávid. Veretes névsor, a magyar vegyesúszás legújabb kori, olimpiákon szakajtónyi érmet, pontszerző helyezést szerző legendáink. Akik most vélhetően nem értik, vajon hogy fordulhat elő az a szégyen, hogy 

1964 óta – amióta a vegyesúszás olimpiai szám lett – először most nem került döntőbe magyar úszó sem 400, sem pedig 200 méteren

 – írja a Magyar Nemzet.

A magyarok vesszőfutása hétfőn kezdődött, amikor a hosszabb távon sem Holló Balázs (9. lett), sem pedig Zombori Gábor (14.) nem jutott be az olimpiai nyolcas fináléba. Ráadásul mindezt úgy, hogy mindketten elmaradtak az idei legjobbjuktól. 

Zombori csütörtökön sem tudott javítani, ugyanis betegség miatt visszalépett a férfi 200 méteres vegyesúszás előfutamától.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves úszó betegség miatt lépett vissza a számtól – tájékoztatott az MTI.

Zombori vasárnap 14. volt 400 méter vegyesen, ezt követően azt mondta, hogy a júniusi, belgrádi Európa-bajnokságon volt csúcsformában, ezt pedig nem sikerült egy hónappal később is hoznia, ezért nem vár sokat a folytatásban.
Mindez azt jelenti, hogy az olimpiák történetében első alkalommal nem lesz magyar döntős valamelyik vegyesúszó számban, melyeket 1964 óta rendeznek meg az ötkarikás játékokon.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!