A képregényhős a példaképe

11 órája

Az olimpia legfurább külsejű sportolója Hulknak képzeli magát

Raven Saunders korábban is ismert volt extravagáns megjelenéséről, de amit a párizsi olimpia súlylökő selejtezőjében előadott, az még tőle is szokatlan volt. Gyakorlatilag semmit sem lehetett látni a sportoló arcából, mert az egészet eltakaró fekete maszkot húzott, amire még napszemüveget is vett. Csak a lilára és zöldre festett haja látszódott.

MW

Raven Saunders súlylökő

Forrás: AFP

Fotó: BEN STANSALL

Saunders korábban már mesélt arról, hogy a híres képregényhős, Hulk mondhatni a „példaképe”. Az ő esetében ugye van a feltaláló, tudós Bruce Banner, akit ha feldühítenek, átváltozik a félelmetes zöld szörnnyé, Hulkká. Saunders hasonlóképpen érzi magát a versenyeken, kétféle énje van – írja a Magyar Nemzet.

Raven Saunders
Fotó: Ben Stansall / Forrás: AFP

Azelőtt nehezen tudtam kezelni, hogy mikor jött elő Hulk belőlem, vagy mikor nem jött elő

– árulta el még 2021-ben. 

„De az utam során, különösen a mentális egészséggel és hasonló dolgokkal kapcsolatban megtanultam, hogyan kell szétválasztani magamban a két énemet. Ugyanúgy, ahogy Bruce Banner megtanulta irányítani a Hulkot, én is megtanultam, hogyan engedjem szabadjára a bennem lévő Hulkot a megfelelő pillanatban, és így a lelki békét is megleltem.”

Saunders a versenyekre átváltozik Hulkká, és ott próbálja kiadni magából a feszültséget. Korábban 18 hónapos eltiltást kapott három doppingellenőrzés kihagyása miatt, emiatt lemaradt a 2023-as budapesti világbajnokságról is. 

Saunders korábban már mesélt arról, hogy a híres képregényhős, Hulk mondhatni a „példaképe” 
Fotó: Ben Stansall / Forrás: AFP

A felfüggesztés 2024 februárjában ért véget, így vehet részt a párizsi olimpián. A tokiói játékokon ezüstérmes Saunders a női súlylökés selejtezőjében 18,62 méteres kísérletével bejutott a pénteki döntőbe. Nem ő volt az egyetlen amerikai, aki az atlétikai számok csütörtöki napján feltűnést keltett, Noah Lyles kerekesszékben hagyta el a pályát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában