Visszavágtak

2 órája

Másodjára már nyertek

Nagy hátrányból aratott magabiztos, 69-59-es győzelmet a magyar női kosárlabda-válogatott a Csehország elleni edzőmérkőzésén.

Szabó Róbert

Lelik Réka (fehérben) 11 pontot szerzett a válogatottban

Fotó: Kovács Péter / NSO

Két nap alatt kétszer csapott össze egymással Magyarország és Csehország női kosárlabda-válogatottja a közelgő elővilágbajnoki selejtezőre készülés jegyében. Mindkét alkalommal Székesfehérváron mérkőztek meg a felek, első alkalommal a csehek nyertek 70-59-re, így pénteken a visszavágás reményében léptek pályára a magyar lányok.

A találkozó ezúttal sem indult jól, hiszen a csehek nagyon gyorsan elhúztak, az első negyedben tizenötpontos különbséget is kialakítottak 8-23-nál, azonban a nagy szünetre ezt a hátrányt sikerült nyolcra csökkenteni, 27-35.

Völgyi Péter szövetségi kapitány a félidőben aztán sikeresen felrázta a lányokat, s 27-37-ről egy 10-0-s etappal sikerült egyenlíteni. Bár ezután a csehek még vezettek hattal, az utolsó tíz percre döntetlennél fordultak a felek, 45-45.

Végül a magyar lányok leginkább Határ Bernadett és Dombai Réka vezetésével kezükbe vették az irányítást, 60-51-nél már kilenccel vezettek,  majd tízzel nyertek, 69-59.

A magyar válogatott jövő csütörtökön ül Kigaliba, ahol augusztus 19-én kezdi meg a világbajnoki előselejtezőt Szenegál, Brazília és a Fülöp-szigetek ellen. Ha az első vagy a második helyen végez, akkor folytatja a harcot a végső sikerért, amely automatikus vb-selejtezős pozíciót ér a 2026-os selejtezőkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában