Reakciók

2 órája

Erre gondolt Siklósi Gergely az aranytus előtt (videó)

Péntek este aranytussal győzte le a címvédő japán válogatottat a magyar párbajtőrcsapat az olimpia döntőjében. Bár szinte végig a magyarok vezettek, Japán csak 1–0-nál, végül mégis ráadásra volt szükség a finálé eldöntéséhez. A végső találatot Siklósi Gergely vitte be az egyéniben aranyérmet nyerő Kano Kokinak.

MW

Siklósi Gergely ünnepel

Forrás: AFP

Fotó: FRANCK FIFE

Amikor pástra léptem, tudtam, hogy Kano kiegyenlít ellenem, mert nagyon jó vívó. Három percig arra az egy tusra készültem, mindent elterveztem, és a megfelelő pillanatban megéreztem, hogy most kell támadnom

– árulta el a döntő után Siklósi, aki vezérként folyamatosan hangsúlyozta fiatalabb csapattársainak, hogy ez az ő napjuk.

Boczkó Gábor szövetségi kapitány, Koch Máté edzője arról beszélt, milyen volt megélni az utolsó asszót követő „ráadást”, amikor aranytus döntött az olimpiai bajnoki címről.

Rosszabb edzőként vagy vezetőként ezt nézni, mint versenyzőként. Nyilván versenyzőként benned van, hogy már levívtál három percet, egy jó pár tust adtál. De a lényeg az, hogy Gergő nagyon jól alkalmazta taktikailag, amit megbeszéltünk, és tudta, hogy mit kell csinálni. Egy tus vagy öt tus, jobb lett volna talán az öt tus, de igazából mindegy

– nyilatkozta Boczkó.

Csak a döntőben lépett pástra a magyar csapatból Nagy Dávid, s éppen az egyéni bajnok Kano ellen kezdett, a két asszójában összesen egy pluszt ért el – emlékeztet a Magyar Nemzet.

Itt vagyok egy hete, ismertem a csarnokot, de egészen más volt a terem onnan lentről, a völgyből, a két lelátó közül. Izgultam. Szívesebben vívtam volna többet, de nem volt ok korábban cserélni. Annak örülök, hogy nem csak formalitás volt, hogy vívtam, hogy én is kapjak érmet. Taktikus döntő volt kevés ponttal, úgyhogy minden tus számított, így nekem is fontos szerepem volt

– mondta Nagy Dávid.

Szilágyi Áronék közös képet készítettek a bajnokokkal

Együtt örült az utódok sikerének az utolsó asszóban aranytust elért Siklósi Gergely volt klubtársa, a Siklósihoz hasonlóan tapolcai születésű olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok korábbi párbajtőrvívó, Rédli András is, aki a Facebookon üzent.

Pénteken a Grand Palais-ban szurkolt a párbajtőrözőknek a magyar férfi kardcsapat is, amely szerdán ezüstérmes lett a csapatversenyben. A döntő után a két csapat összeállt egy közös képre is, melyet az egyéniben háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron készített el.

Elugrottak harapnivalóért az aranyérmes párbajtőrösök (videó)

győztes csapat tagjait, Andrásfi Tibort, Koch Mátét, Siklósi Gergelyt és Nagy Dávidot a megfeszített mérkőzés után egy szendvicsezőben kapták lencsevégre aranyéremmel a nyakukban – vette észre a Mandiner

Az Olympicteamhungary TikTok-oldalára ezzel a felütéssel került feltöltésre:

„Szia uram, aranyéremből tudsz visszaadni?”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!