A rajtja nem akar összeállni

6 órája

Takács Boglárka: Innentől már örömfutás lesz

Takács Boglárka új országos csúccsal, 11.10-es idővel bejutott a női 100 méter síkfutás elődöntőjébe a 2024-es párizsi olimpián. A futása után mosolygósan értékelt az M4 Sportnak a 22 esztendős móri születésű atléta.

Szabó Róbert

Takács Boglárka (középen) nagyszerű futással lehet ott a női 100 méter szombati elődöntőjében

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

– A végén még megvártam, hogy kiírják a nevem. Éreztem, hogy dobtam magam, de nem tudtam, hogy sikeresen-e. Nagyon-nagyon boldog vagyok – értékelte fülig érő mosollyal az M4 Sportnak a futását Takács Boglárka. A nagy bravúrt végrehajtó, a női 100 méter síkfutás elődöntőjébe kvalifikáló móri születésű atléta elmondta, talán picit feszesebb volt a mostani futás, mint szokott lenni.

A korábban Székesfehérváron is atletizáló Takács arról is beszélt, nagyon kellett koncentrálnia saját magára a futás végén.

– Egyszerűen a rajtom valamiért nem akar összeállni sosem, de így izgalmas, legalább az otthoniak sem tudnak nyugodtak lenni az utolsó pillanatig sem. Éreztem, hogy nem a rajtidővel van a baj, mert egyszerre jövünk ki, hanem az első pár lépést azt annyival előbb leteszik a talajra, az nagyon sokat számít ott hirtelen. Utána nagyon kellett koncentrálnom igazából magamra, hogy higgadt tudjak maradni, és végén olyan nyolcvan méternél éreztem, hogy meglesz, próbáltam tartani a mozgást, talán kicsit feszesebb is volt mint kellene lennie, de ez mégiscsak egy olimpia – értékelte teljesítményét a 22 esztendős atléta.

A szombati napra a legfőbb célja az lesz, hogy a saját rekordjait megjavítsa, akár az országos csúcson is tudjon csiszolni.

– Megkönnyebbültem nagyon, egy nagy kő esett le a szívemről, mert nagyon szerettem volna továbbjutni. Innentől kezdve ez már örömfutás lesz, igyekszem akár tovább csinálni az országos csúcsot, kisebb csodával pedig kvalifikálni akár a döntőbe – zárta gondolatait az M4 Sportnak adott nyilatkozatában Takács Boglárka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!