Olvasó

2011.04.30. 02:29

A Hegy szellemei

Miközben a világ népességének háromnegyede Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének lázában ég(ett), addig a világ másik végén, a Föld legmagasabb hegycsúcsainak ölelésében négy honfitársunk arra vár, hogy nekivághasson a 8156 méteres Lhoce megmászásának.

nincs nev

Miközben a világ népességének háromnegyede Vilmos herceg és Kate Middleton esküvőjének lázában ég(ett), addig a világ másik végén, a Föld legmagasabb hegycsúcsainak ölelésében négy honfitársunk arra vár, hogy nekivághasson a 8156 méteres Lhoce megmászásának. Egy buddhista láma pudzsa szertartást tartott az alaptáborban, hogy kérje a Hegy jóindulatát, mutassa jóságos arcát a mászóknak a csúcstámadás legveszélyesebb pillanataiban is. Ezzel az áldással indulnak útjukra a magyarok, akiket nem kicsit irigylek: a világ egyik legszebb helyén tölthetik napjaikat, másrészt kimaradnak a hetek óta tartó esküvői őrületből. Habár, állítólag már a hegyen is fogható a BBC közvetítése...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!