vádemelés

2021.02.10. 14:06

Prostituáltakat futtató bűnbanda tagjai állnak bíróság elé

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, akik éveken keresztül fiatal nőket szállítottak Németországba, majd prostitúcióval szerzett keresetük nagy részét elvették tőlük.

Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta, a bandát egy budapesti testvérpár irányította, akik egy hamburgi bordélyházba toboroztak, főként Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szegényebb településeiről fiatal lányokat.

A szervezet tagjai közül egyesek a nők felkutatásáért és beszervezéséért, mások Hamburgba szállításukért, valamint az ottani munkavégzésük felügyeletéért voltak felelősek.

A kizsákmányolt nők prostitúcióból származó bevételének több mint felét – egyes sértettek esetében a teljes keresményüket – elvették,

majd egymás között elosztották. A bűnszervezet vezetői ebből luxus életszínvonalat teremtettek maguknak,

számtalan arany ékszert és több nagy értékű személygépkocsit foglaltak le tőlük

– ismertette a főügyészségi vezető.

A vádlottakat 2019 áprilisában fogták el Magyarországon, a rendőri akcióval egy időben a hamburgi bordélyházban is kutatást tartott a német rendőrség, magyar ügyészi és rendőri részvétellel.

A főügyészség a bandatagokat több rendbeli, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével, illetve néhányukat kitartottsággal vádolja.

Vádiratukban valamennyi elkövetővel szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában