Pártok

2024.06.18. 07:58

Nem vált be a hazaárulás, leszerepelt a Momentum

Az EP-ben a hazájuk ellen küzdő politikusok felett a választáson ítéletet hoztak a magyarok. Donáth Anna és Cseh Katalin népszerűségének csökkenése jól mutatja, hogy a rombolást középpontba állító stratégia visszafelé sült el – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Cseh Katalin (b) és Donáth Anna a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Nem vitte sikerre a Momentum a hazánk elleni brüsszeli aknamunkát, a liberális párt egyetlen mandátumot sem szerzett a múlt vasárnapi európai parlamenti választáson. Így Cseh Katalin és Donáth Anna is kénytelen búcsút mondani az Európai Parlamentnek, a párt ráadásul a Fővárosi Közgyűlésben sem képviseltetheti magát – írja a Magyar Nemzet.

A liberálisok kudarcáért Daniel Freund német zöldpolitikus egyenesen Magyar Pétert, a Tisza Párt elnökét teszi felelőssé, amiért a Cseh–Donáth-duó a jövőben nem léphet fel Magyarország ellen az EP-ben.

Daniel Freund úgy fogalmazott: „A Tisza tartalmilag még mindig egy feketedoboz, amely az EP-választáson az autokrata miniszterelnökük ellen küzdő brüsszeli harcosokat szorított ki az Európai Parlamentből”, amivel minden bizonnyal a momentumos politikusokra gondolt.

A párt választási kudarcáról  Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője úgy nyilatkozott: a párt önkormányzati és európai parlamenti választáson elért eredményei azt mutatják, hogy esetükben egy csereszabatos pártról van szó csereszabatos politikusokkal. – A szervezet kezdeti fellángolását a destrukció táplálta. 2017-ben, a budapesti olimpia megfúrását célzó kampány során rövid ideig meg tudták mozgatni az ellenzéki szavazók egy részét azzal, hogy keresztbe tettek a kormányoldalnak – fogalmazott az elemző, és hozzátette: ezt a jellemvonásukat az elmúlt öt évben a brüsszeli aknamunkával mélyítették el. – Donáth Anna az idei kampányban is azzal házalt, hogy ők tették a legtöbbet azért, hogy hazánk ne jusson hozzá a neki szerződések szerint járó uniós forrásokhoz. Ez a rombolást középpontba állító stratégia azonban visszafelé sült el, és mind Donáth Anna, mind Cseh Katalin népszerűségét rendkívüli mértékben erodálta – vélekedett Zila János.

Felidézte:

a Momentumnak fontos ígérete volt az is, hogy soha nem fognak össze Gyurcsány Ferenccel, ez azonban már 2019-ben szertefoszlott, hiszen az akkori helyhatósági választáson megtörtént a nagy összeborulás.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában