Mélyrepülés

9 órája

Drasztikusan csökken a Tisza Párt rendszerváltó tagsága

Magyar Péter még június elején jelentette be a rendszerváltó tagságnak nevezett támogatói rendszert, amit akkor történelminek és egyedülállónak minősített.

MW

Magyar Péter a Tisztelet és Szabadság Párt választási eredményváróján Fotó: Polyák Attila PA Origo A képen: Magyar Péter a Tisza Párt vezetője és alelnöke, a Talpra Magyarok Közösségének vezetője

Forrás: Origo

Fotó: Polyak Attila

Eltűnt a Tisza Párt honlapjáról az a nyilvános számláló, amelyen keresztül bárki nyomon követhette az úgynevezett „rendszerváltó tagsággal” rendelkező Tisza-hívek számát – írja a Metropol. A lap szerint a piramisjátékra emlékeztető megoldás nyilvános adatainak törlése arra vezethető vissza, hogy a rendszer egyre kevésbé működött, és már a híveknek is feltűnt, hogy folyamatosan csökken a jelentkezők száma.

Magyar Péter még június elején jelentette be a „rendszerváltó tagságnak” nevezett támogatói rendszert, amit akkor „történelminek és egyedülállónak” minősített.

A program segítségével az előfizetők számlájáról Magyarék minden hónapban átemelték a tagságért fizetendő összeget, amiért cserébe egy digitális kártyát és „különböző újdonságokat és jogosultságokat” adnak.

Hogy pontosan mit, arról keveset tudni. A program kezdetben megindulni látszott, augusztusban azonban valami megtört a „rendszerváltóknál”, és tömegesen kezdték el visszamondani az előfizetéseket. A látványos hanyatlást bárki nyomon követhette a Tisza Párt oldalán, ahol egy számláló rögzítette az aktuális előfizetők számát. A folyamatos lemondásokat a Metropol napról napra dokumentálta.

Forrás: Metropol/Tisza Párt

Magyar Péter korábban az ötvenezer előfizetőt tűzte ki célul, végül ennek a harmadát sem sikerült összegyűjteni. A lap által rögzített adatok szerint a „rendszerváltó” tagok száma valamivel kevesebb, mint 17 400 főnél tetőzött, majd folyamatos csökkenésnek indult. És ez már Magyar Péter rajongóinak is szemet szúrt.

Forrás: Metropol/Facebook

Hogy ne kelljen kimagyarázni a bukást, a párt oldalának működtetői úgy döntöttek, hogy eltüntetik a számlálót, így senki sem követheti már nyomon a folyamatos csökkenést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában