Romló közbiztonság

2 órája

Migránshelyzet: a katonaság bevetése maradt az egyetlen megoldás Bécsben (videó)

Egyre több a lövöldözés és a késelés az osztrák fővárosban – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Borítóképünk illusztráció

Fotó: AFP

Érdemes megfontolni a Bécsbe utazást, mert Ausztria fővárosában mára veszélyessé vált a közbiztonság helyzete – számolt be róla a Travelo a Ripost cikkére hivatkozva. Mint írták, az osztrák Szövetségi Hadseregnek kell rendet tennie Bécs utcáin, hogy ne legyen több lövöldözés és késelés, amiről egy hétfőn sugárzott televíziós interjúban beszélt Dominik Nepp, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) bécsi elnöke.

Szerinte

az államhatalom megbukott és képtelen megfékezni a migránsbandák okozta erőszakhullámot, így a katonaság bevetése maradt az egyetlen megoldás a rend helyreállítása érdekében.

Az FPÖ bécsi elnöke szerint a fegyvereseket olyan migrációs gócpontokra kellene telepíteni, ahol az elmúlt időszakban kiemelkedően megnőtt az életellenes és köztörvényes bűncselekmények száma. Példaként említette Bécs híres-hírhedt bevándorlónegyedét, Favoritent, a belvárosi Reumannplatz metróállomást, a Praterstern és a Handelskai vasútállomásokat, valamint az U6-os metró teljes szakaszát. 

Mint ismert, Bécs bevándorlók lakta kerületeiben ugrásszerűen megnőtt a bejelentett bűncselekmények száma az elmúlt időszakban. A legfrissebb rendőrségi statisztikák szerint az osztrák fővárosban naponta átlagosan 460 bűncselekményt követnek el, és a gyanúsítottak körülbelül 52 százaléka migrációs hátterű. Ezenkívül a közbiztonság romlása miatt a kormány a büntethetőség korhatárának 12 évre csökkentését tervezi. A hadsereg közterületeken történő bevetése egyáltalán nem példa nélküli Európában: az év elején Svédországban vezényelték az utcákra a fegyveres erőket a példátlan bűnözési hullám megfékezéséért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában