szatén, flitter és gyöngy

2018.03.21. 10:00

Húsvéti tojás, vagy articsóka? – Készítsünk kézműves díszeket az asztalra

Egy fantasztikus szalagtechnika, aminek végeredménye úgy néz ki, mint az articsóka!

HB

Így néznek ki az elkészült articsókatojások Fotó: A szerző

Hozzávalók: hungarocelltojás, 8 cm-es darabokra vágott, 4 cm széles szaténcsíkok, articsókatű, flitter, gyöngy díszítésnek, de ez el is hagyható. Elkészítés menete: Először a tojás fenekére, ahol a legszélesebb, egy 5×4 cm-es szalagdarabot rögzítünk tűvel. Erre kezdjük felpakolni a háromszög alakúra hajtogatott szalagokat. Minden egyes háromszöget feszesen rögzítünk, hogy szépen kiadja a formát. Először a csúcsát tűzzük meg, majd utána a két szélét.

Így néznek ki az elkészült articsókatojások Fotó: A szerző

Mikor végigértünk a tojásunkon, és nem tudunk már több háromszöget rátűzni, lezárjuk a kilátszó részt. Ehhez egy hosszabb szaténszalag két szélét visszahajtjuk, hogy ne látszódjon a vágás, és így tűzzük le a négy sarkát. Ezzel készen is vagyunk! A háromszögek csúcsánál lévő tű alá rakhatunk flittert és/vagy gyöngyöt, ezzel is tovább díszítve tojásunkat. Szép eredményt érhetünk el, ha a szalagok színe különböző, de egymással harmonizáló.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!