Programok

2013.06.09. 08:16

Programok, rendezvények Fejér megyében június 10-től

Tudja meg, mi történik Fejér megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények június 10-től. Böngésszen, és válogasson!

Fejér Megyei Hírlap

JÚLIUS 11.

Operett, Csak egy tánc volt...

A Bor, mámor, szerelem, illetve a Csak egy tánc volt... című produkciókra, azaz zenés nyári estekre várja a közönséget a fehérvári Vörösmarty Színház a Pelikán udvarba júliusban.

A Bor, mámor, szerelemet július 11-én és 12-én, 20.30-kor  mutatják be. A Csak egy tánc volt... című darabot július 16-án és 17-én, ugyancsak 20.30 órai kezdettel játsszák.

JÚNIUS 30.

Jótékony célú kavalkád

Júniusi Kavalkád elnevezésű programra csábítanak minden érdeklődőt a szervezők a székesfehérvári Bory-várba. A program nemcsak a hangulat és a helyszín miatt fontos, hanem azért is, mert jótékony jellegű: a Fejér Megyei Szent György Kórház csecsemő-, újszülött- és gyermekosztályának javára gyűjtenek. A kavalkád június 30-án, vasárnap lesz a Bory-várban.

JÚNIUS 29.

Jubileumi bajnokság

Fennállásának 125. évfordulóját ünnepli a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Így június 29-én, szombaton 10 órától a sportpályán nem csupán otthont adnak a III. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokságnak, hanem ünnepi megemlékezést is tartanak, amelyre a 17 órakor tartott eredményhirdetést követően 18.30-tól kerülhet sor. Az egyesület tagjai nem csak a versenyzőket, a helyieket is várják az ünnepi megemlékezésre.

Adonyi kistérségi Duna-nap lesz

Kistérségi Duna-napot szerveznek június 29-én Adonyban, a kisváros szép, és addigra remélhetőleg árvízmentes partján. Az egész napos programok között sárkányhajó verseny, kajak- és kenubemutató, vízenjáró labdák, íjászat, lovaglás, kiállítások, előadások, koncertek szerepelnek.

JÚNIUS 27.

Háromnapos vigadalom Mezőfalván

A hagyományok szerint asztalitenisz-verseny vezeti fel a Mezőfalvi Vigasságokat idén is. A pingpong derbi - amelyre várják a jelentkezőket - június 27-én, csütörtökön 16 órakor kezdődik a Kiss Kálmán Művelődési Házban. Másnap, pénteken két program is lesz: a Bolondvárra délután fél ötkor indulnak a túrázók, a rock-est pedig este hét órakor kezdődik az iskola udvarán, mégpedig Rudán Joe-val és Lord-bulival.

A vigasságok fő napja június 29., szombat. A focipályán labdarúgó mérkőzések lesznek kilenc órától folyamatosan. Az iskola udvarán pedig bőséges lesz a reggeltől éjszakába nyúló repertoár. Címszavakban: főzőverseny, kézműveskedés, tűzoltó akadálypálya, civilek kerekasztala, lovagoltatás, nótaműsor - idén is fellép Rauf Pál -, gyereksarok, a parnertelepülések műsora, díjátadások (Mezőfalváért kitüntetés, főzőverseny és borverseny díjazottjai), konga-show, a vendégek ünnepélyes köszöntése, mezőfalvi csoportok fellépése, közönség Ki mit tud?, karaoke a színpadon.

JÚNIUS 24.

Bűvészkedés  a táborban

A művelődési ház szervezésében bűvész tábor lesz 6-14 éveseknek június 24-28. között Rácalmáson. A foglalkozásokat Moltész Gyula bűvész tartja.

JÚNIUS 22.

Solt András és a Kísérlet

Kísérlet 2. rész címmel Solt András grafikusművész munkáiból rendeznek kiállítást a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A tárlatot június 22-én, 11.30 órakor Ligetfalvi Gergely esztéta nyitja meg.

Legendák  a levegőben

Izgatottan készülnek a baracsiak és a kisapostagiak a második közös Repülőnapra. A látványos program június 22-én, szombaton (eső esetén 23-án, vasárnap) lesz a 6-os út melletti reptéren. A Legendák a levegőben sztárvendégein kívül lesz  sárkányrepülés, ejtőernyős ugrás, kötelékrepülés, modellező és harcászati bemutató, valamint számos szórakoztató családi program.

Éjszaka is a parkban

Pákozd  - A Múzeumok Éjszakáján a Magyar Honvédség az elmúlt 70 év híradó eszközeit állítja ki a Pákozdi Katonai Emlékparkban  azzal a céllal, hogy bemutassa a hadsereg vezetését támogató híradástechnikai eszközök fejlődését, a jelenkor modern műholdas rendszereit, amelyekkel a  hazánktól távol szolgáló katonáink számára biztosítják a kapcsolatot.  A rendezvényen minden eszközt kipróbálhatnak a látogatók. Június 22-én 16-órától 23 óra 30-ig külön buszjárat közlekedik a székesfehérvári Helyőrségi Klub és a pákozdi katonai emlékhely között.

 

JÚNIUS 19.

Paralimpia képeken

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) fotópályázatot írt ki Londoni Paralimpia 2012 címmel, melynek a hétfős zsűri által legjobbnak ítélt képeiből mobil fotókiállítás született. A tárlat 12 installáción 24 fotót jelenít meg, amelyek a paralimpiai mozgalmat, annak értékeit közvetítik - és nem utolsó sorban a fogyatékkal élők sportját népszerűsítik. A mobil kiállítás célja, hogy  a lehető legtöbb embert megszólítsa, megérintse és a lehető legtöbb mozgáskorlátozott, fogyatékkal élő fiatalhoz jusson el: sportolni érdemes!

Az országos körút részeként  Dunaújvárosba június 19-én érkezik a kiállítás. A megnyitó szerdán délután fél háromkor lesz a Tesco parkoló elkerített részén. A megnyitót interaktív játékos program egészíti ki délután öt óráig.

Leiner Laura dedikál

Leiner Laura június 19-én, szerdán 13 órától dedikálja A Szent Johanna gimi című köteteit Székesfehérváron, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

Leiner Laura ifjúsági bestseller szerző. Ifjúsági könyvsorozata, a Szent Johanna gimi rendkívüli népszerűségre tett szert már az első rész megjelenését követően. A könyvsorozat az egyik legnépszerűbb és egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező ifjúsági sorozat Magyarországon.

A szerzőnő a szűk időkeret miatt mindenkinek csak egy kötetet tud aláírni, (a kötet szabadon választott) melyre azért van szükség, hogy biztosan mindenki sorra kerüljön. A dedikáláson mindenki kap külön ajándék dedikáló kártyát, ami előre alá van írva.

JÚNIUS 18.


Vargha Tamás  fogadóórája

Székesfehérvár - Vargha Tamás országgyűlési képviselő fogadóórát tart  június 18-án, kedden 16 és 18 óra között képviselői irodájában (Piac tér 12-14.). Előzetes bejelentkezés szükséges a 30-8150-002-es telefonszámon.

Az alapításra emlékeznek

Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, valamint a város önkormányzata június 18-án közösen emlékezik a város alapításának évfordulójára. Kedden, délelőtt 11 órakor Dunaújváros nevében Gombos István alpolgármester, az egyesület képviseletében pedig Szabadi Imre elnök helyez el koszorút a Görbe utcai emléktáblánál.

JÚNIUS 17.

Stirbu Viktória ária és dalestje

Stirbu Viktória  ária és dalestjét rendezik meg a fehérvári Szent István Művelődési Házban hétfőn, 18 órakor. Az est házigazdája Szabó Balázs  zenetörténész, közreműködik Kovács Éva  zongoraművész.

Képviselői fogadóóra


Cserni Béla, a dunaújvárosi 3-as számú választókörzet önkormányzati képviselője június 17-én hétfőn fogadóórát tart. A lakók ezen a napon 17 és 19 óra között kereshetik fel őt, a Római körút 23-as szám alatt található irodában.

JÚNIUS 16.

Zenés darabbal készülnek

A tordasi HANGYA Művelődési Házban lép színpadra június 16-án, vasárnap 15 órakor a tordasi Színjátszó Társulat. Melynek tagjai ezúttal egy zenés darabbal készültek, a közönség előadásukban Weöres Sándor: Csalóka Péter című darabját adja elő. A darab rendezője, melyre kicsiket, nagyokat is várnak, Somfai Sándorné.

Sárbogárd, 10 óra: A Mészöly Géza Általános Iskolában egyházmegyei családi találkozót rendeznek. Közös szentmise, a felnőtteknek előadás, a gyerekeknek interaktív foglalkozás, filmvetítés, majd a közös ebéd után kézműves foglalkozások, vetélkedők lesznek.

Tác, 15 óra: A táci és az elszármazott táci reformátusok találkozója a Táci Református Egyházközség templomában.

A Felicita KTSE vasárnapi évzáró táncgálája

Június 16-án, vasárnap 17 órától rendezik a fehérvári Felsővárosi Általános Iskolában (Koppány u. 2.) a Felicita Kulturális és Táncsport Egyesület 35. évzáró táncgáláját. Az idei versenyszezonban kiváló eredményeket elérő klub táncosai, Szijjártó Krisztina tanítványai - így a többi között a Saláta József, Somfalvi Beáta duó - látványos produkciókkal várják a nézőket.

Művészetek találkozása a tabajdi Kultúrházban

Június 16-án, vasárnap 17 órától a Josquin kamarakórus hangversenyét hallhatja a közönség, vezényel: Csizmadia László karnagy. Patchwork (foltvarró) kiállítás is lesz a tatabányai Foltvarázslók csoport munkáiból.

A programban közreműködik: Dr. Gulyás Antal – tárogató, Márkó Szidónia – vers, Hajdú Lívia – cselló , Borostyán Bettina – fuvola.

A kiállítás június 30-ig tekinthető meg.

Reformátusok találkozója

Táci és a településről elszármazott reformátusok találkoznak és vesznek részt istentiszteleten június 16-án, vasárnap 15 órakor a táci református templomban.

JÚNIUS 15.

A hétvége a kutyásoké

Székesfehérvár - Idén már 19. alkalommal rendezik meg a nemzetközi kutyakiállítást a megyeszékhelyen. A most hétvégi programra a Bregyó Sportcentrumban  kerül sor reggel fél tíztől. A két nap két kiállítást jelent, de ugyanazokat az állatokat mutatják be, így aki elszalasztaná a szombati alkalmat vasárnap behozhatja lemaradását. A bemutatón 14 külföldi országból is érkeznek ebtulajdonosok, s körülbelül a hazaiakkal együtt 1600 ugató négylábú lesz jelen. A bemutató mellett a felelős állattartás alapjait is le kívánják fektetni szakemberek segítségével, előadások formájában. A rendezvényen nem csak a kutyásokra gondoltak a szervezők, hanem a másféle állatot tartókra is. 

Vasasnap: útlezárás lesz

A Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség és az ISD Dunaferr Zrt. az árvízi helyzet miatt idén június 15-én, szombaton új helyszínen, a Béke városrészi Cirkusz téren rendezi meg a Vasas- és Kohásznapot. A rendezvény miatt 10 és 22 óra között útlezárásra számítsanak az autósok a Baracsi úton, a Hajnal utcai behajtó (40-es busz bejárója) és a Gőzmalom utca kijárata (Aranyvölgyi út felé eső rész) közötti szakaszon. A környéken élők megértését kérik a szervezők.

Szabadhídvég, 9 óra: A megyei fogathajtó-bajnokság 6. fordulója a Sió partján, kísérő programokkal. Akadályhajtás összevetéssel és vadászhajtás.

Székesfehérvár, 10 óra: Ünnepség a Bory-várban a 100 esztendős betonkút tiszteletére. A kutat virágba öltöztetik az alkalomra, közreműködik Dobi Noen gitárművész.

Poet-találkozó, kiállítás

Rangos eseménynek ad otthont a hét végén a település - mondta el lapunknak Bognár József polgármester és Háden Dorina szervező. Az irodalom- és művészetszeretők igazán jól érezhetik majd magukat június 15-én, szombaton, amikor is 16 órától a közösségi házban rendezik meg az idei Poet-találkozót.

Amint megtudtuk: a Kövesdy Márton által alapított www.poet.hu egy internetes portál, ahol ismert és amatőr költők publikálják verseiket a határon belülről és határon túlról. A jelenlegi adatok szerint 8960 kortárs szerzőnek 94 ezer 200 verse található az irodalmi portálon, mely teljesen egyedülálló hazánkban. Az alkotók persze a virtuális téren túl, a való világban is megmutathatják munkáikat, köteteiket a találkozók alkalmával a felolvasások keretein belül.

A Poet-találkozó úrhidai programjai sorában bemutatják a tavaly nyáron kiadott Poet-antológiát, illetve beharangozzák az idei kötetet. Könyvbemutatókat tartanak a már saját kötettel rendelkező szerzők, a találkozón részt vevő költők saját verseiket olvassák fel, és a leírt betű barátai megismerkedhetnek Jagos Róbert István, a Dél-Alföldi Művészeti Kör vezetőjének publikációival is.

A találkozón megnyitják a faluban élő és alkotó  Miklós János szobrász- és keramikusművész kiállítását, és rivaldafénybe kerülnek a művész által az úrhidai önkormányzatnak felajánlott alkotások. A délután, az est folyamán vendégfellépők teszik még színesebbé a kora nyári, hangulatosnak és tartalmasnak ígérkező  irodalmi-művészeti találkozót.

A személyiség fejlesztése

Díjmentes személyiségfejlesztő tréninget hirdettek meg Etyeken június 15-16-ára. A Családsegítő helyiségében a két nap során olyan témákat dolgoznak fel a résztvevők Hodován Zsófia és Kovács Tamás pszichológusok vezetésével, mint a döntés, a feszültségek felismerése és levezetése vagy például a kreatív problémamegoldás.

Szabadhídvég, 9 óra: A megyei fogathajtó-bajnokság 6. fordulója a Sió partján, kísérő programokkal. Akadályhajtás összevetéssel és vadászhajtás. 

Úrhida, 16 óra: Poet-találkozó a közösségi házban, könyvbemutatókkal és felolvasásokkal. Közben Miklós János szobrász- és keramikusművész kiállításának megnyitója, átadják az önkormányzatnak a művész által felajánlott míves alkotásokat.

Rendet tesznek  az arborétumban

A nagyvenyimi Szent Bernát Arborétum Alapítványa újabb faluszépítő szombatot hirdet, mégpedig a mostani hétvégére. Az arborétumként ismert templomkertet évek óta gondozzák, az összefogásnak és a segítőknek köszönhetően tavaly megnyitották a parkot a nagyközönség előtt, időnként koncerteket, rendezvényeket is szerveznek ott. A rendrakásra június 15-én, reggel nyolc óra és dél között várják a segítőket a helyszínen. Ezúttal kapálni, gereblyézni kell, valamint lemetszeni a borostyánt és levágni a füvet. A szervezők kérik, szerszámokat vigyenek magukkal.

JÚNIUS 14.

Várják a volt dolgozókat!

A Dunaújvárosi Óvoda Csillagvirág Egysége idén ünnepli alapításának hatvanadik évfordulóját. Az elmúlt hat évtizedben nagyon sok minden történt, változott az intézményben. Az emlékeket felidézni gyűlnek össze pénteken a Csillagvirág - illetve Gorkij téri, ahogyan a régiek ismerik - óvoda dolgozói délután három órakor az intézményben. Jubileumi teadélután lesz.

Tour de Polgárdi

Kerékpáros napot tart pénteken az önkormányzat 8 órától a kisvárosban, és átadják a Széchenyi általános iskola, gimnázium és művészeti intézmény 3. számú épületének udvarán kialakított 40 férőhelyes kerékpártárolót. Délelőtt előadás hangzik el a fenntartható városi közlekedésről, illetve az autós és kerékpáros közlekedés veszélyeiről. A sportpályán kerékpáros ügyességi próbán vesznek részt a gyerekek, s KRESZ-totót tölthetnek ki. Káldy Attila ultrakerékpár-versenyzőt is fogadják, aki első magyarként biciklizte keresztül Amerikát. A tároló-átadó ünnepségét délután fél kettőre időzítették, majd háromnegyed háromkor elstartol a Tour de Polgárdi mezőnye, a 7 kilométeres kerékpáros felvonulás.

Dinnyés József-est

Székesfehérvár, 18 óra: A szeretet és küzdelem dalai – Dinnyés József daltulajdonos műsora az Öreghegyi Közösségi Házban. Életút interjú, DVD- és könyvbemutató. Beszélgetőtárs Bakonyi István, irodalmár.

Polgárdi, 14.30 óra: Szöszmötölő játszóház a városi könyvtárban, a gyerekek ceruzatartót készítenek.

Párok, páros életképek

Párok, páros életképek címmel nyílik kiállítás a Szent István Király Múzeum néprajzi fotógyűjteményéből a Fekete Sas Patikamúzeumban. A tárlat június 14-től július 28-ig látható, keddtől péntekig 10-től 14 óráig, szombaton és vasárnap 14-től 18 óráig.

Nemzetközi V-Strom találkozó Agárdon

A június 14-16-ai hétvégén immár ötödik alkalommal rendezik meg Agárdon a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában a Nemzetközi V-Strom találkozót.

A szervezők várnak mindenkit, akinek volt, van vagy lesz Suzuki DL-je. Vagyis ahogy ők mondják: minden motorost. Többek között lesz közös motorozás, játékos vetélkedők, vezetéstechnikai gyakorlási lehetőség és buli bőséggel.

Rubicon-különszám Fehérvárról, bemutatóval

A Rubicon című történelmi folyóirat 2013. júniusi kiadásában Székesfehérvár és a magyar köztörténet kapcsolatát ismerhetik meg a város lakói, az olvasók.

A körültekintő igényességgel készült cikkeket, fotókat és illusztrációkat tartalmazó tematikus kiadványt június 14-én, pénteken 17 órakor mutatják be a Városháza nagytanácstermében. A programon részt vesz Cser-Palkovics András polgármester. A bemutatón Csurgai Horváth József, a 2013-as Emlékbizottság elnöke beszélget a Rubicon folyóirat főszerkesztőjével, Rácz Árpáddal és a cikkek szerzőivel.

Legyenek vállalkozók a fiatalok!

A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. éves fórumsorozatának keretében megyei szakmai délelőttöt  szervez Dunaújvárosban. A rendezvény június 14-én, pénteken 10 órakor kezdődik és előreláthatólag 13 órakor ér véget a városháza földszinti dísztermében.

A fórumon előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők az európai uniós pályázati rendszerben elérhető, a Fiatalok vállalkozóvá válása című pályázatról, valamint a pályázati végrehajtás gyakorlati kérdéseiről.  Elhangoznak tudnivalók, hasznos információk.

A fórumon való részvétel térítésmentes. Az elején Mórocza-Tavas Eszter regionális igazgató bemutatja a programirodájukat. Várják az érdeklődőket.

Fehérvár Feszt, két napon át

Két nap, 38 fellépő, két színpad. Ezekkel a számokkal lehetne legjobban jellemezni a harmadik Fehérvár Fesztet, ami június 14-én és 15-én lesz a Sóstói Stadion parkolójában.

A tavalyi évben 25 zenekar lépett fel, idén pedig közel negyven fog, ez azt is bizonyítja, hogy egy feltörekvőben lévő kezdeményezésről van szó -  mondta Juhász László önkormányzati képviselő az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

- A város életében azért is van nagy jelentősége ennek a rendezvénynek, mert mindegyik fellépő kötődik valamilyen formában Székesfehérvárhoz.  Ez lesz az első szabadtéri alkalom a Fehérvár Feszt életében, s nagyon reméljük, hogy a közönség jól fogja magát érezni - tette hozzá Izsay Donát, az Egészség és Kultúra Egyesület elnöke, az Anti Playback zenei közösség vezetője.

- A rendezvény remélhetőleg a jövőben egyre nagyobb közönséget vonz majd, ezért a keményebb és kevésbé kemény irányzatok egyenlő arányban képviseltetik magukat.  A zenekarok stílus szerint arányosan vannak elosztva a két színpad között, így remélhetőleg mindenki megtalálja majd a hozzá legközelebb állót - fűzte hozzá Klecska Márton, a No Wave zenei közösség aktivistája. E hét pénteken délután négytől várják a rendezvényterületre az érdeklődőket, szombaton pedig már délután kettőtől lehet bulizni

A tanévkezdést segítik a Szépek

Jótékonysági bált rendez a Szociális Érdekeket Pártoló Emberek Közössége, a Szépek Közhasznú Egyesület, az Empátia Mentálhigiénés Egyesület együttműködésével június 14-én 19 órától a fehérvári Hotel Magyar Királyban. A rendezvény teljes bevételét szerény jövedelmű családok megsegítésére fordítják, mondta el a rendezvény főszervezője, Kardosné Csalai Emőke. A családsegítővel és az iskolákkal egyeztetve döntöttek úgy, hogy rászoruló gyerekek tanévkezdését támogatják eszközökkel.

Jubileumi teadélután

Hatvanadik születésnapját ünnepli a dunaújvárosi Csillagvirág Óvoda. Ebből az alkalomból  jubileumi teadélutánra várják az egykori dolgozókat június 14-én  15 órakor. Az óvoda korábbi és jelenlegi kollektívájának tagjai felidézik a legszebb pillanatokat

JÚNIUS 13.

Jótékonysági koncert a Pappenheim-kastélyban


A múlt héten nyitott meg  az iszkaszentgyörgyi  Pappenheim-kastély üresen álló szárnyában Ari Kupsus galériája, amely  a fővárosból költözött nyárra  a faluba. Június 13-án, 19 órai kezdettel pedig jótékonysági koncertet rendez  az iszkaszentgyörgyi kastélyban az ugyancsak a finn galérista és mecénás nevével fémjelzett társaság. Az est szólistája Zétényi Tamás csellóművész. Az említett társaság a fővárosban 2000 óta rendez jótékonysági szalonkoncerteket, melyeknek bevételéből évente 20-25 képző- és zeneművész hallgatót juttatnak ösztöndíjhoz. Iszkaszentgyörgyön a csütörtökivel együtt egyelőre három jótékonysági koncertet terveznek, mindegyiket a hónap második csütörtökén.

Ünnep Daruszentmiklóson

A daruszentmiklósi önkormányzat két energetikai fejlesztésre is sikerrel pályázott. A beruházások is lezárultak a közelmúltban, úgyhogy már csak az ünnepélyes átadás van hátra.  Elkészült a kivitelező a napenergia hasznosítását szolgáló modernizálással. Valamint megvalósult a kazán-program az óvodában, ennek köszönhetően korszerűbb lett a fűtés az épületben.

A birtokbavételre, az ünnepélyes avatásra  sem kell már sokat várni, az avatás ugyanis június 13-án, csütörtökön 15  órakor lesz Daruszentmiklóson, a Szederinda Óvodában.  Az ünnepélyes átadón köszöntőt mond dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, a megyei kormányhivatal vezetője,  L. Simon László országgyűlési képviselő és Varga Gábor országgyűlési képviselő.

Innovátorok konferenciája

Innovációs konferenciát szervez június 13-án a fehérvári Gazdaság Házában a FMKIK innovációs klubja. Ennek fő célja az energetika és menedzsment területén, a kreatív, újító ötletekkel bíró fiatalok, vállalkozások és kutatási intézmények közötti együttműködés és forrásbiztosításának elősegítése. A rendezvényen - mások mellet - felszólal Friedler Ferenc, a veszprémi központú Pannon Egyetem rektora, aki az intézmény regionális modelljét ismerteti.

JÚNIUS 12.

Panel barokk: bemutatkozás

Panel barokk délutánt rendeznek szerdán, 17 órától a Fejér Megyei Művelődési Központ Művészetek Házában. Bemutatkoznak a Kreatív panel barokk projekt keretében működő szakkörök. A barokk kórus, táncegyüttes, az énekes egyház- és népzenei csoport, a Barocchi Amanti együttes, a képzőművészeti szakkör, az animációs filmkészítő, a képgrafikai, az újságíró szakkör, a diák sajtósok.

Kozma Tamás: Ami engem illet

A fehérvári Vörösmarty könyvtár Zsolt utcai tagkönyvárában június 12-én, 18 órakor mutatják be Kozma Tamás író Ami engem illet című kötetét.

Ékes párták, leesni áhítók - könyvbemutató

Káliz Sajtos József a Kárpát-medencei lakodalmi és szerelmi versek összefüggéseiről és a régi magyar költészettel való kapcsolatukról írt könyvet. Az „Ékes párták, leesni áhítók” című munkát június 12-én, szerdán 16.30 órakor Lukács László néprajzkutató mutatja be a fehérvári Szent István Király Múzeumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!