Programok

2015.08.15. 16:16

Programtipp: középkori varázslat zenével, játékokkal

Címkék#programtipp

Boszorkányper, vásári forgatag, középkori játékok és muzsika, kézművesek a fehérvári belváros és környéke tele van programokkal a hétvégén.

FMH

A Városház téren felállított középkori piacon a nézelődő látogató akár a korhoz illő gúnyába is bújhat, hogy egészen elvarázsolódjon. És miközben a kikiáltót hallgatja, szórakozik a bíró ítéletein, csudafinom sajtot, lekvárt, jóféle kolbászokat is kóstolhat.

KULTÚR-FRÖCCS Hatodik alkalommal rendezik meg Móron a Mórikumot augusztus 20-22-én. A kisfesztiválon a móri unikumokat gyűjtik össze és ismertetik meg látogatókkal. A város legemblematikusabb helyén, a gyönyörű Lamberg-kastélyban és csodálatos akusztikával bíró udvarán az érdeklődők a nemzeti ünnep programjai mellett csütörtökön a Pódium Színház bemutatóját, pénteken Piramis, szombaton Kállay Saunders András koncertet hallhatnak, de lesz néptánc, kóstolhatnak gasztronómiai különlegességeket: lesz borleves, kvircedli és macskapracni is. 

ÓRIÁSBÁBOK A székesfehérvári belvárosban augusztus 16-17-én négy helyszínen várják az Árpádházi királyokról mintázott óriásbábok az érdeklődőket: a Városház téren Lábodi Ádám, a Bartók Béla téren Tűzkő Sándor, a Mátyás király-emlékműnél Váradi Eszter Sára a Vörösmarty Színház művészei a házigazdák, míg az Országzászló téren az ART Kulturális Egyesület tagjai várják az érkezőket. Az óriásbábok 14 és 17.30 órakor randevúznak a Zichy liget előtt. Augusztus 20-án pedig a Koronás Parktól a Fő utcán át a Szent István térig vonul a 13 báb, a menetet táncosok, zenészek, kardforgatók kísérik majd.

KATONAZENEKAROK Harmadszor rendezik meg a magyar katonazene történetének kiemelkedő alakjáról elnevezett Fricsay Richard Regionális Katonazenekari Találkozót augusztus 18-án a megyeszékhelyen. A Székesfehérvári helyőrségi Zenekar vendége ezúttal a szolnoki és a veszprémi légierő, illetve a kaposvári helyőrségi zenekar lesz A találkozón látványos produkciókat, szakalaki bemutatókat láthat majd a közönség, és természetesen nem marad el a hagyományos összevont koncert sem, a százfős együttes különlegességet ígér a vendégeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!