recept

2018.04.02. 11:00

Amikor a már jól megszokott burgonyából ünnepi saláta lesz

A krumplisaláta kiváló köret, végképp, ha még jobban „húsvétosítjuk”.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Pixabay

A (hagymás) krumplisaláta a főtt sonka egyik elmaradhatatlan körete. Ha unjuk már a hagyományos ízvilágot, készítsünk egy pikáns, tormás-zöldfűszeres verziót! Ehhez 75 dkg krumplit főzzünk meg sós vízben. Hagyjuk kihűlni annak érdekében, hogy kevésbé törjön és könnyebben hámozhatóvá váljon. Eközben kézi habverővel keverjünk össze 10 dkg tejfölt, 1 citrom levét és reszelt héját, 4 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál reszelt tormát. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, egy nagyobb marék aprított petrezselyemzöldet, snidlinget és újhagymát. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk fel fél centiméter vastag szeletekre, majd óvatosan keverjük össze a masszával. Ha ez utóbbi öntet túl masszív, hígítsuk fel egy kis vízzel. Az elkészült tormás krumplisalátát szórjuk meg őrölt borssal, s köretként tálaljuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!