Reklám

2012.07.20. 23:02

A családi élménybirodalom! - Nyerjen belépőt a Zalakarosi Fürdőbe! (x)

Csillogó szemek, fülig érő gyermekmosoly, boldog anyukák és apukák - mintha egy mesebeli világban járnánk, de a Vízipók-Csodapók vízi gyermekvilág a Gránit Gyógyfürdő valóságos, eleven része, melynél a családok keresve sem találnának izgalmasabb helyszínt.

feol.hu

A víz alatti mesevilág jól ismert, kedves hőse, Vízipók Csodapók és barátai fogadják a Zalakarosi Fürdőre érkező családokat a strandon létesített új gyermek élménymedencénél.

Számos vizes attrakció csalogat e mesebirodalomban. A gyerekek kétszintes medencét vehetnek birtokukba: az alsó szinten napvitorlák árnyéka alatt pancsolhatnak, a vízi világ rejtelmes barlangjárataiban, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak. Az emeleten hétféle csúszda kínál kalandot: anakonda és mini feketelyuk, szivárványcsúszda és családi csúszdák csalogatják a merész vállalkozót, a harcos kedvű gyerekek pedig vízágyúkkal vívhatnak csatát.

A medencepark több mint 60 féle élményelemet vonultat fel, közel 400 m2-en, mintegy 120 gyermek egyidejű befogadására alkalmas.

- Nagyon jónak tartom, hogy mi is bejöhetünk csemetéinkkel a vízbe, az pedig különösen tetszik, hogy ilyen alacsony a vízszint, mert így a kicsik szabadon mozoghatnak, ráadásul az árnyékot adó barlangban a nap elől is el lehet egy kicsit bújni velük-vélekedett az érdi Patvaros-Szabó Dóra, aki családjával érkezett a fürdővárosba pár napra. Másfél éves Vince fiukkal az alsó medencében sziesztáztunk órák hosszat, a nagyobbikat pedig az édesapja és keresztanyja, Nóra felváltva kísérték valamelyik csúszdához. 

A négyéves Dániel a beszélgetés alatt próbált észrevétlenül a szivárványszínű csúszdák felé somfordálni. – Szinte el sem lehet onnan húzni - mesélte nevetve Patvaros István, aki e csíny miatt láthatóan nem tudott a kicsire egy parányit sem haragudni. - De a többi gyereknek is lehetőséget kell adni – hangzott a szelíd figyelmeztetés.

Tagadhatatlan: Vízipók és barátai egyenesen behálózzák a gyerekeket. Pókháló hídon juthatnak el egyik élményelemtől a másikig, pókhálóval beszőtt ablakon integethetnek ki vidáman. A szülőknek egyetlen percig sem kell aggódniuk gyermekeik biztonságáért, hiszen az élményelemeken teljes biztonsággal közlekedhetnek még a legapróbbak is, ráadásul a medence partján, az emeleti csúszdáknál és magában a medencében is figyelmes medenceőrök vigyázzák a gyerekeket.

A felső szinten nem csak a csúszdákat találjuk, hanem egy, az alsónál kisebb medencét is, ahol az anyukák és apukák szívesen „úsztatják” a néhány hónapos csecsemőiket. Ahogy a nagykanizsai Rátkai Norbert és párja, Varga Eszter is. Mint mondták, július 1. óta harmadszor jöttek el héthónapos Bence fiukkal. A kicsi láthatóan nagyon élvezte az úszkálást, kacagott, gügyögött, fröcskölte a vizet, izgett-mozgott szülei karjaiban.

A Vízipók-Csodapók gyermekvilág mellett a nagyobbak és főként az apukák örömére egész nyáron nyitva áll a strandon lévő homokos strandfoci pálya, ahol kicsik és nagyok, hölgyek és urak egyaránt összemérhetik tudásukat. Csütörtöktől vasárnapig a fürdő sportanimátora labdával a kezében, síppal a szájában járja a strandot, hogy csapatokat toborozzon.

A pálya a nyár folyamán még 2 alkalommal a Zala Megyei Amatőr Strandröplabda bajnokságnak ad otthont: július 28-án és augusztus 4-én szombati napokon cssaphatnak össze a nevezésüket leadott csapatok.

Emellett augusztus 11-12-én, szombaton és vasárnap rendezik meg a Zalakarosi Fürdő Strandlabdarúgó tornákat női és férfi kategóriában. Vasárnap mérhetik össze tudásukat a női csapatok. A csinos hölgyek minden bizonnyal nagyon sok érdeklődőt vonzanak majd a lelátóra.

A sportos programok mellett fellépőkben is bővelkedik a Zalakarosi Fürdő még a nyár folyamán: július 27-én a Vízipók Csodapók ünnepélyes avatója után mindenki lecserélheti a napszemüvegét egy „partiszemüvegre”, hiszen nem más, mint Fluor Tomi koncertezik a fürdőn.

Az ezt követő hétvégén, augusztus 4-én Családi Napot rendeznek, ahol Tarány Tamás, az X-Faktor felfedezettje lép fel, emellett számos programmal kedveskednek még a közönségnek: lesz moderntánc bemutató, a Kis-Hétrét Együttes gyerekműsora, és természetesen egész nap animátorok foglalkoztatják a lurkókat a Sajtházban, a gyermekvilág játszóházában, hogy egy percet se unatkozzanak Vízipók mesestrandján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!