Rendőrségi

2012.07.16. 12:40

Ausztrál férfit mentettek ki a Velencei-tóból

Velencei-tó - A hétvégi viharban több esetben kellett embereket kimenteni a tóból. Ki felelőtlenül indult neki a haboknak, ki pedig önhibáján kívül került bajba. A rendőrség hétfőn utóbbi esetről számolt be.

feol.hu

Vasárnap délután a  vízi körzeti megbízottak  állampolgári bejelentésre jelentek  meg a Velencei- tó Nagy- tisztás elnevezésű területén, mert a gárdonyi hajóállomás területéről egy férfit láttak beúszni a tóba, azonban a szél felerősödött, II. fokú viharjelzés lett, és a férfi azóta sem került elő. A vízterületen a rendőrök kutatást hajtottak végre az ausztrál állampolgár után, és amikor észlelték az úszó férfit és kimentették a vízből, a gárdonyi hajóállomásra vitték. A férfi nem követett el szabálysértést, mert a viharjelzés észlelését követően a tőle telhető módon igyekezett a partra jutni. Az intézkedés során II. fokú viharjelzés volt érvényben, kb. 40 km/h-s szél fújt -

Az idei szezonban több mint 30 embert mentettek ki a vízből a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai. Ha a rendőrök nem értek volna oda időben az érintett személyekhez, akár tragédiába is torkolhattak volna ezek a fürdőzések.

A szombati mentésekről ide kattintva olvashat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!