Rendőrségi

2015.11.09. 08:59

Engedély nélkül tartott kispuskával lőtt le egy kutyát

A férfival szemben befejezték a nyomozást a székesfehérvári rendőrök.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 53 éves dégi lakossal szemben.

A férfit azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2015. július 19-én Mezőkomáromban, egy családi ház udvarán egy engedély nélkül tartott kispuskával fejbelőtt egy németjuhász keverék kutyát, amely a lövés következtében elpusztult.

Az 53 éves dégi lakos azzal magyarázta tettét, hogy az állat idős és beteg volt, de elaltatása sokba került volna, ezért gazdái őt kérték meg, hogy végezzen a kutyával. A férfi magához vette a kispuskáját - amit elmondása szerint évekkel korábban egy erdőben talált- és lelőtte az ebet.

A kirendelt szakértők megállapították, hogy az állat halálát a fejlövés okozta, illetve, hogy az elpusztításához használt puska lőfegyvernek minősül, melynek megszerzése és tartása engedélyhez kötött.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akivel szemben a napokban befejezték a nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasoltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!