Rendőrségi

2017.01.13. 22:05

Lőfegyvereket tartott

FMH-információ - A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája pénteken elrendelte annak az enyingi férfinek a házi őrizetét, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket.

FMH-információ

A Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyver engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indítványozta annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki hat fegyvert és 4000-nél több lőszert szerzett meg és tartott engedély nélkül.

A rendőrhatóság a gyanúsított más ügyben elrendelt elővezetését kívánta január 12-én foganatosítani, amikor a férfi enyingi lakásán felfigyeltek egy nyitott páncélszekrényre, amelyben több lőfegyvert és lőszert találtak.

A házkutatás során hat lőfegyvert, valamint négyezernél több lőszert foglaltak le, amelyet a gyanúsított engedély nélkül szerzett meg és hosszabb időn keresztül tartott. Az ügyészség a férfi előzetes letartóztatását indítványozta, a döntés ellen fellebbezett.

- A bűncselekmények büntetési tétele 2-től 12 évig terjed, amelyre figyelemmel a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének a veszélye fennáll, valamint mivel a gyanúsított a lőfegyvereket és a lőszereket hosszú időn keresztül tartotta, és azokhoz folyamatosan újabb darabokat szerzett, a bűnismétlés reális veszélye is rögzíthető - tájékoztatott Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!